Heisler András Gulyás Gergelynél: fókuszban a fejlesztések

2019. Július 24. / 09:33


Heisler András Gulyás Gergelynél: fókuszban a fejlesztések

A Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Gulyás Gergellyel folytatott megbeszélést Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a zsidó közösséget érintő kérdésekről.


A Mazsihisz vezetőjének kezdeményezésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a hivatalában fogadta Heisler Andrást, akivel a magyarországi zsidó közösséget, azon belül pedig a Mazsihiszt érintő fontosabb kérdések, beruházások, fejlesztések témakörét tekintették át.

A miniszter és az elnök kitért a Mazsihisz és a kormány közötti kapcsolat kérdéseire, amelyekkel kapcsolatban elhangzott: mind a kormány, mind a Mazsihisz a kiegyensúlyozott, korrekt kapcsolatban érdekelt.

Az egy órás megbeszélésen a Mazsihisz oktatási-, egészségügyi és vallási intézményeinek fejlesztési elképzelései kerültek szóba. Így – többek között – a Miskolcon, Nyíregyházán és Szegeden, valamint a budapesti Rumbach zsinagógában és az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen (OR-ZSE) már folyamatban lévő, vagy még csak tervezett beruházások. (Mazsihisz)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Vigyázzunk együtt gyermekeink mentális egészségére
Zsidó világ
Elhunyt Auschwitz utolsó francia túlélője

Kommentek