Heisler András Gulyás Gergelynél: fókuszban a fejlesztések

2019. Július 24. / 09:33


Heisler András Gulyás Gergelynél: fókuszban a fejlesztések

A Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Gulyás Gergellyel folytatott megbeszélést Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a zsidó közösséget érintő kérdésekről.


A Mazsihisz vezetőjének kezdeményezésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a hivatalában fogadta Heisler Andrást, akivel a magyarországi zsidó közösséget, azon belül pedig a Mazsihiszt érintő fontosabb kérdések, beruházások, fejlesztések témakörét tekintették át.

A miniszter és az elnök kitért a Mazsihisz és a kormány közötti kapcsolat kérdéseire, amelyekkel kapcsolatban elhangzott: mind a kormány, mind a Mazsihisz a kiegyensúlyozott, korrekt kapcsolatban érdekelt.

Az egy órás megbeszélésen a Mazsihisz oktatási-, egészségügyi és vallási intézményeinek fejlesztési elképzelései kerültek szóba. Így – többek között – a Miskolcon, Nyíregyházán és Szegeden, valamint a budapesti Rumbach zsinagógában és az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen (OR-ZSE) már folyamatban lévő, vagy még csak tervezett beruházások. (Mazsihisz)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek