Feldmájer: A főpolgármester mentse meg Budapest becsületét

2012. Augusztus 24. / 15:43


Feldmájer: A főpolgármester mentse meg Budapest becsületét

MAZSIHISZ


A MAZSIHISZ elnöke levélben kérte Tarlós István főpolgármestert, akadályozza meg Csurka István „A hatodik koporsó” című darabjának bemutatását a budapesti Új Színházban.Feldmájer Péter levelében utalt a Főpolgármester kijelentésére, hogy nem támogatja a darab bemutatását, mert annak vége „necces”.

A MAZSIHISZ elnöke úgy fogalmaz, hogy a Jud Süss c. film óta kevés, hasonlóan veszélyes, uszító zsidóellenes mű született. Rámutat arra is, hogy nemcsak a darab vége, hanem annak egésze is alkalmas a zsidóellenes érzelmek felkorbácsolására, ezért a darab tervezett bemutatása veszélyezteti a főváros és a főpolgármester becsületét.

Feldmájer Péter külön kiemeli, hogy a művészi szabadság elvét figyelembe véve magánszínházban esetleg bemutatható volna egy ilyen darab, de elfogadhatatlan, hogy egy faji és vallási gyűlöletet szító darabra költsenek közpénzeket.

Kéri ezért a főpolgármestert, mentse meg Budapest becsületét: zsidóellenes, uszító, antiszemita kliséket tartalmazó mondatok ne hangozhassanak el a Főváros tulajdonában álló színpadon.

A levél 1. oldala ide kattintva olvasható el, a 2. oldala pedig, ide kattintva olvasható el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Jom Kipur: Egy városi éjszaka képei
2021. Szeptember 19. / 16:42

Jom Kipur: Egy városi éjszaka képei

Zsidó világ
Bábel Németországban
2021. Október 18. / 12:24

Bábel Németországban

Izrael
Kibuc – az eltűnő álom?
2021. Szeptember 23. / 09:31

Kibuc – az eltűnő álom?

Kommentek