Elfogadta BZSH közgyűlése a 2022. évi költségvetés tervezetét

2021. December 16. / 22:05


Elfogadta BZSH közgyűlése a 2022. évi költségvetés tervezetét

Csütörtökön tartotta online közgyűlését a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése. A 2021-es évről szóló elnöki beszámoló során Mester Tamás elnök köszönetet mondott az intézményvezetőknek, munkatársaiknak az éves beszámolók elkészítéséért és az elmúlt évben végzett munkájukért – írja a BZSH honlapja.


A beszámolók alapján a BZSH valamennyi zsinagógai körzete jól alkalmazkodott a járványhelyzet okozta körülményekhez. Oktatási intézményeink is eredményes évet zártak, az óvodától a felsőoktatási intézményünkig mindenhol bővült a gyerekek, illetve a hallgatók száma. Mester Tamás szót ejtett az üzemeltetési területen a jövőbeni bővítési lehetőségről, kiváltképpen a Kozma utcai temetőről – olvasható a BZSH honlapján megjelent tudósításban.

 Az elnöki beszámolót követően Gönczi Péter, a krízismenedzsment vezetője számolt be az elmúlt év tapasztalatairól, majd dr. Shemesh Assaf,  a Szeretetkórház igazgatója tájékoztatott a járványhelyzet jelenlegi állásáról. 

Ezt követően hosszas megbeszélés után több tárgyban szavaztak a közgyűlési tagok. A pandémiás helyzetre és a megváltozott turisztikai bevételre tekintettel a BZSH – egyszeri jelleggel a 2022-es évre  – a turisztikai bevételre javasolt megosztási arányt 30 igen, 3 nem és 9 tartózkodás mellett elfogadta.

A BZSH Képviselőtestülete a BZSH 2022. évi költségvetés-tervezetét – a Számvizsgáló Bizottság véleményére figyelemmel – az írásbeli előterjesztéssel egyezően 35 igen, 2 nem és 6 tartózkodás mellett elfogadta. 

A közgyűlési tudósítás teljes terjedelmében a BZSH honlapján olvasható.

(Címlapkép: Mester Tamás, a BZSH elnöke. A kép korábban készült, hiszen a közgyűlést a járvány miatt online rendezték meg. Fotó: Szentgyörgyi Ákos/BZSH)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek