Egyeztetés a székesfehérvári zsidó hitélet fejlesztéséről

2020. Február 07. / 10:26


Egyeztetés a székesfehérvári zsidó hitélet fejlesztéséről

A Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnökségével egyeztetett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetése a koronázó városban. A héten lezajlott találkozón többek között a hitközség idei terveiről, a hitélet fejlesztéséről esett szó.

A Székesfehérvári Zsidó Hitközség ez évi terveiről, épületük belső felújításáról, a helyi hitélet fejlesztéséről, egy rabbijelölt foglalkoztatásának feltételéről esett szó azon a megbeszélésen, amelyet a helyi hitközség vezetése folytatott a Mazsihisz vezető képviselőivel Székesfehérváron.

fehervarilatogatas-02-07.jpg

A Mazsihiszt Heisler András elnök, Horváth József alelnök és Radnóti Zoltán főrabbi képviselte, a helyi hitközség részéről jelen volt Neubart István elnök, Fürst József alelnök és Róth Péter alelnök.

fehervarirabbik-02-07.jpg

A találkozóhoz később csatlakozott Arik Shivek, az Alba Fehérvár kosárlabda csapatának izraeli vezető edzője, aki január közepén kezdte meg munkáját. A Székesfehérvári Zsidó Hitközség meghívására Arik Shivek havonta legalább egyszer részt vesz majd szombatfogadáson is. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek