Egy százalékos adófelajánlás: az élen a Mazsihisz!

2020. Szeptember 11. / 13:24


Egy százalékos adófelajánlás: az élen a Mazsihisz!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szeptember 9-én közzé azt az összesítést, amely az egyházaknak adható 1 százalékos adófelajánlásokat tartalmazza.  A legfrissebb – de még nem végleges – adatok szerint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) idén 92,3 millió forintot kapott összesen 11 ezer 948 adózótól, azaz az elmúlt években mintegy 30 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik adójuk egy százalékát a Mazsihisznek ajánlották föl.


A számok azt mutatják: idén is folytatódott az a tendencia, amely szerint évek óta töretlenül növekszik az adójuk 1 százalékát a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) számára felajánlók száma. A NAV által közölt legfrissebb – de még nem végleges – adatok szerint a Mazsihisz a 2020-as évben 92,3 millió forintot kapott összesen 11 ezer 948 adózótól. 

Ez azt jelenti, hogy míg a Mazsihisz számára 2018-ban még 8268 adófizető adakozott, 2019-ben már 11 ezer, míg 2020-ban a felajánlók száma megközelítette a 12 ezret.  

A végleges NAV-adatok 2020. decemberére várhatók, vagyis ezek a számok még változhatnak – ebben a jó hír az, hogy a tapasztalatok szerint emelkedést mutatnak majd. 

mazsihisz-20-1-szalae-cikkbe.png

Százalékos arányban kifejezve az elmúlt pár évben mintegy 30 százalékkal emelkedett azoknak az adófizetőknek a száma, akik a Mazsihiszt tisztelték meg felajánlásukkal, és a különböző zsidó egyházak, felekezetek közül az adófizetők legnagyobb számban és legmagasabb összeggel a Mazsihiszt támogatták. 

A szövetség köszönettel tartozik a magyar adófizetőknek, akik az adójuk egyházaknak adható egy százalékát a Mazsihisznak ajánlották fel, a befolyt összeget szövetségünk a legfontosabb zsidó vallási-, oktatási-, kulturális-, egészségügyi- és szociális célokra fordítja.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek