A Mazsihisz elnöke Erzsébetváros polgármesterével tárgyalt

2023. Szeptember 05. / 17:19


A Mazsihisz elnöke Erzsébetváros polgármesterével tárgyalt

Dr. Niedermüller Péterrel, a főváros hetedik kerületének polgármesterével folytatott ma megbeszélést dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Szövetség Síp utcai székházában. A tárgyaláson kiemelt szerepet kapott a kulturális területen, valamint az egészségügyi ágazatban elképzelhető együttműködés.

Habár nem először találkoztak egymással, ma bemutatkozó látogatáson járt dr. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester dr. Grósz Andornál, a Mazsihisz elnökénél. 

Ugyanakkor nem pusztán kapcsolatfelvétel történt, hiszen a polgármester és az elnök áttekintették azokat az ügyeket, amelyek esetében az eddigieknél szorosabb együttműködés képzelhető el a kerület és a Szövetség között.

A találkozón dr. Niedermüller Péter és dr. Grósz Andor az együttműködés lehetséges területei közül a kultúrát és az egészségügyet jelölték meg első helyen. A mostani megbeszélés alapján Erzsébetváros és a Mazsihisz közötti, jövőbeni kapcsolat során e két ágazatra fókuszálnak majd, a polgármester és az elnök pedig további személyes megbeszéléseket tervez. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Széder este a Bethlen téren
2024. Április 26. / 11:39

Széder este a Bethlen téren

Megemlékezések
Holokauszt 80 emlékév – Megemlékezés Komáromban