Múzeumok éjszakája – Egy éj a zsidónegyedben

2019. Május 29. / 13:41


Múzeumok éjszakája – Egy éj a zsidónegyedben

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) idén is a már megszokott színes programokkal vesz részt a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatában. Este 10 órától várjuk Önöket, hogy töltsünk el közösen egy éjszakát a zsidónegyedben.


Az immár tizedik alkalommal megrendezett „Zsidónegyed Éjszakája” során izgalmas és színes programokon vehetnek majd részt az érdeklődők, a Magyar Zsidó Múzeumban és a Dohány utcai zsinagógában és a zsinagóga előtti téren koncertekkel, tárlatvezetésekkel, éjszakai zsidónegyed sétákkal várjuk a velünk éjszakázókat. A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Múzeumok Éjszakáján is állandó kiállításával és számos izgalmas programmal várja látogatóit.

Dixie_muzej_1200x1200_csillagos.jpg

Ezen az éjszakán a rabbik sem alszanak, a méltán népszerű dr. Verő Tamás főrabbi készen áll majd, hogy látogatóink kérdéseire válaszoljon a zsidó vallással, hagyománnyal, történelemmel kapcsolatban. Az éjszakát közös szabadtéri szombatbúcsúztatással kezdjük dr. Frölich Róbert főrabbi vezetésével.

A Dohány utcai zsinagóga falai között kórusművek hangzanak el, s ezen a különleges éjszakán megszólal a nemzetközi hírű templom gyönyörű hangú orgonája is. És természetesen vezetett séták keretében is megcsodálhatják az Európa Örökség díjas zsinagógát.  

Részletes program:

21.50 óra
Szabadtéri szombatbúcsúztatás, dr. Frölich Róbert főrabbi vezetésével

21.55 óra
Zsidó kórusdallamok a szabadtéri színpadon

22.00 óra
Kapunyitás: Magyar Zsidó Múzeum, Dohány utcai zsinagóga 

22.15 óra
A Dohány utcai zsinagóga férfi kórusa liturgikus zsidó dallamokat ad elő a zsinagóga falai között

22:30 óra
Molnár Dixieland Band koncert a zsinagóga előtti téren
A szegedi Molnár Dixieland Band Magyarország legrégebben fennálló, legismertebb és legelismertebb, nem fővárosi jazz-formációja. 1964 óta az egész országot bejárták. Különféle jazz-fesztiválokon, klubokban, egyetemeken, kultúrházakban lépnek fel évi 50-100 alkalommal, az elmúlt évtizedekben számos nemzetközi koncertkörúton vettek részt, és a műfaj legnagyobbjaival léptek színpadra. A legismertebb európai jazz-szövetség, a Német Jazz Föderáció szerkeszti a tradicionális jazz európai családfáját, ahol az EMERTON-díjas Molnár Dixieland Band az előkelő legfelső régióban helyezkedik el. 

MUZEJ_Dixie_1200x628.jpg

22.30, 23.00, 23.30, 24.00, 00.30 és 01.00 óra
Vezetett séták a Dohány utcai zsinagógában

22.30, 23.00, 23.30 óra
Rendhagyó éjszakai zsidónegyed séták
Egy-egy sétán legfeljebb 20 fő tud részt venni, ezért kérjük, hogy június 20. (23:55) óráig regisztráljon a zsidonegyedsetak@gmail.com címen. A séták a Goldmark terem elől indulnak (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.)

A Múzeumok éjszakája összes programjára érvényes karszalagot ide kattintva tudja megvásárolni.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Radnóti főrabbi Székesfehérváron: „az emlékezés erőt ad"
Hírek, lapszemle
Száz éve volt az Izraelt megalapozó San Remo-i tanácskozás
Kultúra
Jer velem! | Oláh János: Kicsi zsidó-magyar vademecum

Kommentek