Kik vannak az elsárgult fotókon? Keress rá a történetedre a zsidó múzeumban!

2020. Január 14. / 14:33


Kik vannak az elsárgult fotókon? Keress rá a történetedre a zsidó múzeumban!

Beszélgetés ismert és hiányzó családtörténetekről, a fényképek beszédes némaságáról, régi képekről figyelő, ismeretlen rokonokról a Magyar Zsidó Múzeumban és Levéltárban. Közben családi albumok fotóiból lehet digitalizálni, nyomtatni, fénymásolni, vágni, festeni,  varrni, animálni és fotómontázst készíteni. Családtörténeti családi program, ajánlott 0 és 103 év között. 


Műhelyfoglalkozással egybekötött finisszázst rendeznek a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban január 26-án, vasárnap 15 órától (cím: Budapest, Dohány utca 2.), hogy minden korosztály számára izgalmas eszközt adhassanak a közös alkotáshoz és a családi fotóalbum kreatív újragondolásához. Hiszen először a felnőttkor küszöbén, aztán időről-időre egyre erősebben és sürgetőbben jelentkezik a kérdés, életünk egyik legfontosabb kérdése: honnan jöttem, mit viszek tovább, ki vagyok? 

A fotó egyetlen pillanatát őrzi meg gyakran ismeretlen családtörténeteknek, gyakran nem tudjuk, pontosan kik vannak a képen, kicsoda a bácsi/néni/kisgyerek a képen még kislánykorú nagymama mellett. De azt tudjuk, hogy ezeknek az idegeneknek közük van hozzánk és figyelnek minket a fényképekről. Üzenetük van, amely csak részben ért célhoz. 

A titkos ismerősökhöz, a családi múlthoz fűződő viszonyunkról fogunk beszélgetni „A HOCHSTÄDTERÉK. Családi album – előhívott múlt" című kiállítás záróeseményén. A finisszázson megtanulhatják a fotomontázs és a telefonos animáció készítésének technikáit, családi fotóalbumok fényképeinek másolataival dolgozunk majd, ahogy maga a kiállítás is, amelyet a foglalkozás előtt a múzeum második emeletén megtekinthetnek még. A műhelyfoglalkozásra saját családi fotókat is lehet vinni, a szervezők kérik, hogy ha tehetik, hozzák magukkal szüleiket, nagyszüleiket, gyerekeiket, családi fotójukat a családtörténeti családi programra. 

A foglalkozást tartja: Horváth Krisztina (Képfaragó Műhely), Kara Dávid (GYIK Műhely, Budapest School), Tranker Kata képzőművész és Farkas Zsófia kurátor, művészettörténész. 

A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen az e-mail címen lehet: milev.edu@gmail.com.

A tárlatról készült cikkünket itt olvashatják. 

További információkért kattintsanak IDE.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek