Imi, mondj egy verset! – Csuja Imre önálló estje a Rumbach-ban

2024. Január 24. / 15:08


Imi, mondj egy verset! – Csuja Imre önálló estje a Rumbach-ban

A kortárs színház és filmművészet sajátos, egyedi karakterű, összetéveszthetetlen alakja, Csuja Imre ezúttal versekkel lép a közönség elé. Már csak azért is, mert éppen a Valentin-nap után hallhatjuk Csuja Imrét a Rumbach zsinagógában 2024. február 15-én, csütörtökön este 7 órakor, úgyhogy a szerelmesek napja tiszteletére a Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész egy csodálatos szerelmes költeménnyel is meglepi a nézőket. Jegyárak: 4200-4900 forint. Jegyvásárlás / IDE KATTINTVA!

S hogy honnan ered az est címe?

Erről maga a művész így vallott egy nyilatkozatában: „Nem jártam óvodába, így a nagymamámmal sok időt töltöttem akkoriban, s neki az volt a jó értelemben vett mániája, hogy nekem már 4-5 éves koromtól verseket tanított. Úgyhogy eléggé sok verset tudtam már azelőtt, hogy iskolába mentem volna, és ki is próbálhattam, akkoriban ugyanis összejártak az emberek egymáshoz munka után estefelé. Összegyűltek pletykálkodni, »tanyázni«, ahogy akkor mondták, és amikor kifogytak a történetekből, pletykákból, akkor mindig azt mondták: Imi, mondj egy verset! Innen az est címe”.

Most a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga közönsége is megtudja, hogy az egykori „Imi” milyen ihltetettséggel képes átadni hallgatóinak a versek esszenciáját: ezen az estén a művész Ady Endre, Arany János, Babits Mihály, József Attila, Kosztolányi Dezső és Radnóti Miklós verseit szavalja majd.

A régi idők mintájára gyűljünk hát össze és „tanyázzunk” együtt minél többen, hogy Budapest ragyogó szépségű zsinagógájában közösen élhessük át a magyar líra és a magyar nyelv végtelen csodáját!

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek