A Broadway zsidó hercegének nem lesz temetési szertartása, helyette megünneplik az életét

2019. Augusztus 02. / 15:00


A Broadway zsidó hercegének nem lesz temetési szertartása, helyette megünneplik az életét

A West Side Story, a Hegedűs a háztetőn, az Operaház fantomja vagy az Evita világhírű rendező-producerének nem rendeznek temetési szertartást. A kilencvenegy évesen elhunyt, zsidó származású Harold Prince végakarata szerint szerettei és barátai hamarosan egy ünnepséget tartanak, ahol megünneplik ezt a csodálatos termékenységű életet.


A musical világa egy valódi legendát vesztett el a júliu 31-én Izlandon elhunyt Harold Prince rendező-producer személyében, akinek olyan világhírű darabok fűződnek a nevéhez, mint West Side Story, a Hegedűs a háztetőn,a Cabaret, az Operaház fantomja vagy az Evita. 

Harold Prince németországi gyökerű zsidó család gyermekeként született Manhattanben 1928-ban. Több mint hatvan éves pályafutása során 21 Tony Awards díjat nyert, többet, mint bárki más. 

Alig került nyilvánosságra a halálhíre, a nemzetközi internetes sajtót és a különböző közösségi médiafelületeket elárasztották a pályatársak és a rajongók részvétnyilvánításai és üzenetei. Közleményt adpott ki Andrew Lloyd Webber világhírű zeneszerző, aki azt írta, hogy sokat köszönhet a musical hercegének, aki két olyan művel koronázta meg az életművét, mint az Evita vagy az Operaház fantomja.

Az amerikai sajtó szerint Harold Prince-nek az volt a végakarata: ne temetést rendezzenek neki, hanem a szerettei és barátai tartsanak egy ünnepséget az élet tiszteletére. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Bródy Sándor születésnapjára
2020. Június 23. / 12:02

Bródy Sándor születésnapjára

Hírek, lapszemle
Holokauszt emlékfalat építenek Bécsben
2020. Június 23. / 10:20

Holokauszt emlékfalat építenek Bécsben

Élet + forma
Mazel Tov: 5 éves lett a Heti TV
2020. Június 22. / 19:56

Mazel Tov: 5 éves lett a Heti TV

Kommentek