Rangos beszélgetés orvosi bravúrokról

2020. Május 20. / 16:03


Rangos beszélgetés orvosi bravúrokról

A budapesti Bálint Ház beszélgetés-sorozata ezúttal orvosi bravúrokkal folytatódik: Rangos Katalin ma este 7 órától dr. Csókay András idegsebészt, agykutatót, dr. Hudák István neuroradiológust és Szász János filmrendezőt kérdezi a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztó műtétjéről. Az eseményt az interneten követhetik figyelemmel.


Az egész világ szorított, hogy sikerüljön a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek, Rabia és Rukia szétválasztó műtétje. A bonyolult operációt egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány – Interplast Hungary magyar orvoscsapata vállalta, amely több világújdonságnak számító orvosi megoldást is kitalál a siker érdekében. Jól mutatja a feladat nagyságát és nehézségét,  hogy csak az előkészületekre 55  ezer munkaórát fordítottak és a szervezés alatt csaknem 10 ezer e-mailt váltottak egymással.

Rangos Katalin mai vendége az elszánt orvoscsapat két tagja, dr. Csókay András idegsebész, agykutató és dr. Hudák István neuroradiológus, valamint Szász János filmrendező, aki dokumentumfilmet készített a lenyűgöző történetről.

Forrás és bővebb felvilágosítás: Bálint Ház/Facebook-oldal.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Péntek este már az Újpesti Zsinagógában is imádkozhatunk
Hírek, lapszemle
Újabb nemek Izrael annexiós terveire 
2020. Július 07. / 17:54

Újabb nemek Izrael annexiós terveire 

Hírek, lapszemle
A pápai zsinagóga mielőbbi felújítására gyűjtenek

Kommentek