On The Spot: A Born in Auschwitz lett az elmúlt három év legnézettebb tévéműsora a Spektrumon

2021. Február 01. / 16:13


On The Spot: A Born in Auschwitz lett az elmúlt három év legnézettebb tévéműsora a Spektrumon

Bőven a csatornaátlag felett, rekordot elérve teljesített a Holokauszt emléknapon az On The Spot alkotóinak most bemutatott filmje. A Spektrum tévécsatorna a következő napokban többször is megismétli a nagy sikert elért filmet.

born-in-auschwitz-cimlapra.jpg

„Köszönjük, hogy ennyien megnéztétek, és megosztottátok velünk, mit gondoltatok, mit éreztetek közben! A premier másnapján a közép-amerikai forgatásunkat megszakítva próbáltuk végigolvasni azt a több mint ezer, sokszor szokatlanul személyes üzenetet, amit küldtetek a filmről, családi drámákról, nagy beszélgetésekről, sőt álmokról, és legfőképp arról, hogyan ismertetek magatokra a főszereplők küzdelmében.” – olvasható az On The Spot Facebok oldalán.

"A visszajelzésekből úgy tűnik, a film sokaknak villantotta fel a kifelé vezető út lehetőségét a családi traumák hálójából, vagyis: a reményt. Ennél többet egy dokumentumfilm készítőiként nem nagyon kívánhatunk.

Külön szeretnénk megköszönni két kollégánknak a munkáját, akik az első filmkockától kezdve együtt lélegeztek ezzel az anyaggal a film utómunkájában: Herpai Sára és Horváth Kata!"

Végül álljon itt néhány rövid idézet a rengeteg pozitív kritika közül háromból, ami a Born in Auschwitz magyarországi premierje kapcsán jelent meg, és amiért szintén hálásak vagyunk:

„Annak a ritka esetnek lehetünk tanúi, amikor a kamera jelenléte nem gátolja, hanem kifejezetten segíti a kitárulkozást: olyanokat is elmondanak egymásnak, amiket évtizedeken át elfojtottak. Az alkotók egészen közel tudnak kerülni a szereplőikhez, belakják magukat az életükbe. Ez a korábbi filmjeikre is jellemző finoman empatikus megközelítés mellett azért sikerülhet, mert kis stábbal, kézműves módszerekkel dolgoznak, ők az operatőrök, a riporterek, a rendezők.” Báron György, Élet és Irodalom

„úgy tud beszélni a holokausztról, ahogy eddig még egyetlen alkotás sem tudott.” Bodnár Judit Lola, 24.hu

„A Born in Auschwitz a generációk között átívelő traumák fájdalmasan szép krónikája. Anya és lánya történetén keresztül bepillantást nyerhetünk abba, hogyan képes a múlt rettenete máig hatóan megterhelni az életünket. Néztem és hallgattam ezt a két nőt, Katit és Angélát, ahogy egyes részeknél a stúdió feketeségében egymásnak vallanak, és azt éreztem, minden pillanat a szívemig hatol.” Orvos-Tóth Noémi pszichológus, az Örökölt sors c. könyv szerzője.

A Born in Auschwitz filmet a Spektrum a következő időpontokban megismétli:

Február 5. 21:00 óra
Február 25. 22:00 óra

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Köszöntők
A szabadság elsősorban remény: a történet íve

Kommentek