Tegnap már senki sem halt meg koronavírus-fertőzésben Izraelben

2021. Április 23. / 11:23


Tegnap már senki sem halt meg koronavírus-fertőzésben Izraelben

Meghaladta a koronavírus ellen mindkét dózissal beoltottak száma az ötmilliót Izraelben – jelentette ma a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.  Csütörtökön senki sem hunyt el koronavírus okozta betegség szövődményeiben, amire legutóbb tavaly június 15-én volt példa, és már csak 257 beteget ápolnak kórházban.

Az oltási ,,zöld igazolványra" 4,9 millióan jogosultak a több mint 9,3 milliós Izraelben, vagyis már legalább két hét eltelt a második dózis beadása óta. ,,Ez óriási eredmény az egészségügyi rendszer és Izrael polgárai számára. Együtt felszámoljuk a koronavírus-járványt" – mondta Juli Edelstein egészségügyi miniszter pénteki, békés szombatot kívánó üzenetében. 

A járvány visszaszorításában Izraelben nem hagyatkoznak kizárólag az oltásokra, az alacsony esetszám ellenére is rendszeresen napi több tízezer tesztet végeznek, és az új vírushordozók együttműködésétől függően a lehető legalaposabb kontaktvizsgálattal megpróbálják kiszűrni a további lehetséges fertőzéseket is a járvány felszámolása érdekében. 

A nagyfokú átoltottság után a csütörtökön elvégzett 35 027 teszt során mindössze 129 vírushordozót azonosítottak, vagyis a teszteknek csak 0,4 százaléka volt pozitív.  

Izraelben pénteken az egészségügy minisztérium nem tartott nyilván erősen fertőzött ,,piros" és közepesen fertőzött "narancssárga" települést, csak 4 helyet soroltak a kevéssé fertőzött ,,sárga" kategóriába, és a fennmaradó 276 falu és város ,,zöld" színt kapott, vagyis egyáltalán nem vagy elhanyagolható mértékben élnek ott koronavírus fertőzöttek.

Csütörtökön senki sem hunyt el koronavírus okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben az egészségügyi minisztérium honlapja szerint, amire legutóbb tavaly június 15-én volt példa. Már csak 257 beteget ápolnak kórházakban, és sorra zárják be a Covid-19-osztályokat. Jelenleg 160 súlyos esetet tartanak nyilván, és 97-en szorulnak gépi lélegeztetésre. 

Izraelben a december végén kezdődött oltási kampányban eddig 5 374 276 embert legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával, ez az ország lakosságának 57,79 százalékát jelenti. A harmadik járványhullám mostani, leszálló szakaszában 1897 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium, a pandémia megjelenése óta 837 870 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6346-an haltak meg Izraelben.

(MTI)

(Címlapkép: edu_castro27/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Giro: izraeli szakaszgyőzelem
2021. Május 26. / 19:38

Giro: izraeli szakaszgyőzelem

Kommentek