Szolidaritási karszalag a túszokkal és hozzátartozóikkal

2023. December 21. / 10:13


Szolidaritási karszalag a túszokkal és hozzátartozóikkal

Szívszorítóan szimbolikus támogatási formát talált ki egy alapítvány Izraelben: a terroristák által megtámadott fesztivál meggyilkolt résztvevőinek  karszalagjához hasonlító karszalagot lehet vásárolni 10 sékelért. Az így befolyt összeget a Hamász terroristái által fogva tartott túszok, valamint a hozzátartozóik javára ajánlják föl.

Már Budapestre is eljutott azokból a szolidaritási karszalagakból (címlapképünkön), amelyeknek árát az október 7-i izraeli terrortámadás áldozatainak, túszainak tiszteletére a hozzátartozóknak, a rászorulóknak juttatják el, ezzel is támogatva az állatias terroristák bűncselekménye miatt rettenes helyzetbe került családokat.

20231221_093403.jpg

Az élénk, szinte vidám színek senkit se tévesszenek meg: ezek azokra a karszalagokra utalnak, amelyeket a Hamász terroristái által meggyilkolt fesztiválozók viseltek. A karszalagon a 2023. október 7-i dátum látható egy Dávid-pajzs mellett, s egy héber nyelvű felirat, amely a túszokra utalva magyarul így hangzik: „Amíg ők ott vannak, mi is ott vagyunk velük".

A karszalag ára Izraelben 10 sékel, Magyarországon tehát kb. ezer forintért lehet megvásárolni (a képen látható karszalag az újbudai Bét Sálom  zsinagógából származik). 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek