Van esély egy új zsidó rádió létrehozására Budapesten

2020. December 23. / 09:38


Van esély egy új zsidó rádió létrehozására Budapesten

Megerősítette a Media1 érdeklődésére Breuer Péter újságíró, hogy versenybe száll a budapesti FM 98,0 MHz közösségi rádiós frekvenciáért, hogy azon 7x24 Rádió néven új rádiót indítson. A tervek szerint a 7×24 zsidó közösségi rádió lesz, sok beszéddel, fél óránként hírekkel, információkkal, a zenei kínálatban közel-keleti, akár pörgősebb arab produkciókkal is.


Breuer Péter, a Heti TV és a Breuerpress hírügynökség tulajdonosa, a rádió ötletgazdája az FM 98,0 MHz frekvenciát pályázza meg, amely egy éve üresen áll. Ezt a frekvenciát a Civil Rádió használta korábban, de a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió jogosultságát, majd a Civil Rádió megtámadta a döntést, de a bíróságon az NMHH Médiatanácsának adtak igazat.

Breuer a Media1-nek azt mondta: a Klubrádió által jelenleg használt FM 92,9 MHz és a Klubrádió évekkel ezelőtt használt, másik frekvenciájára nem pályázik, méghozzá lelkiismereti okokból, mert dolgozott korábban a csatornának közel-keleti tudósítóként. 

Új rádióját azért 7×24 néven tervezi elindítani, mivel a hét minden napján, 24 órában sugároz majd. Zsidó közösségi rádiót tervez, benne sok beszéddel, fél óránként hírekkel, információkkal, közte pedig közel-keleti, akár pörgősebb arab zenékkel is.  A rádió célja, hogy összehozza az embereket, párbeszédet teremtve zsidók és keresztények között is.

A Media1 cikke teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

(Kép: Tumisu/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Megjelent az Európai Unió antiszemitizmus kézikönyve
Zsidó világ
Mi a zsidó történelem értelme?
2021. Február 04. / 13:14

Mi a zsidó történelem értelme?

Kommentek