Nőtt a holokauszttagadók száma Magyarországon

2019. Július 11. / 10:47


Nőtt a holokauszttagadók száma Magyarországon

Nem romlott a helyzet, ami az antiszemitának minősíthető állampolgárok számát illeti, ez nagyjából egyharmadnyi. Arról viszont lehet vitatkozni, hogy ez sok-e. Hann Endre szerint: igen.


A Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában Hann Endrét, a Medián ügyvezető igazgatóját  arról kérdezték, hogy megjelent a Tett és Védelem Alapítvány megbízásából készített Antiszemita előítéletesség a mai magyar társadalomban 2018 című felmérésük. A Medián vezetője azzal kezdte: elég sok ellentmondó vélemény jelenik meg ebben a kiterjedt kutatásban. Nem romlott a helyzet, ami az antiszemitának minősíthető állampolgárok számát illeti, ez nagyjából egyharmadnyi, arról viszont lehet vitatkozni, hogy ez sok-e, szerinte igen. 

65662565_2899765026732846_248680092497084416_n.jpgHann Endre

Amiben eléggé romlott a helyzet, az a holokauszt tagadása és relativizálása, ami az egész világon probléma, ahogy Magyarországon is. A magyar felnőtt népesség negyede ért egyet azzal, hogy a zsidó áldozatok száma sokkal kevesebb volt, mint ahogyan állítják – ezt nevezik holokauszt-relativizálásnak. Tizenöt százalék ért egyet azzal, hogy a koncentrációs táborokban nem is voltak gázkamrák – ez pedig egyértelmű holokauszt-tagadás. Hann Endre hozzátette: ez utóbbi kimondottan nőtt az elmúlt egy évtizedben, 2011-ben 7 százalék volt.

Forrás: Klubrádió

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek