Mégis masírozhatnak a szélsőségesek a kitörés napján?

2020. Február 04. / 09:16


Mégis masírozhatnak a szélsőségesek a kitörés napján?

A Népszava információi szerint a rendőrség hiába tiltott be két helyszínen is rendezvényt Budapesten, a szélsőségesek a városmajori Csaba utcában mégis megtartják a kitörés napjára időzített demonstrációjukat február 8-án. A Pokorni Zoltán polgármester által vezetett kerületben választott helyszín különösen fájdalmas, hiszen a nyilasok a Városmajorban tömeggyilkosságokat követtek el.


A rendőrség megtiltott két rendezvényt, amit február 8-án, a Kapisztrán téren szerettek volna megtartani az úgynevezett becsület napja alkalmából. A tiltó határozatokat nem támadták meg bírósági úton. Létezik azonban egy harmadik rendezvénybejelentés is, ami a II. kerületi Csaba utca 5. szám előtti parkra vonatkozik. 

A BRFK arról tájékoztatta a Népszavát, hogy Budapest rendőrfőkapitánya a Csaba utcába szervezett gyűlést is megtiltotta, ám erre egy magánszemély  felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő. A Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálati kérelmet alaposnak találta, a tiltó határozatot hatályon kívül helyezte, amellyel szemben további jogorvoslatnak helye nincs. Vagyis ezen döntés alapján a rendezvény megtartható.

Az úgynevezett becsületnapi demonstrációt tehát megrendezik, pedig egyes hírek olyan téves látszatot keltettek, mintha a rendőrségi tiltás miatt idén elmaradna a szélsőjobboldali, hungarista és neonáci szervezeteket is felvonultató rendezvény. A Városmajor a korábbi években már helyszíne volt ilyen eseménynek.

(Forrás és fotó: Népszava)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Izrael: 10 nappal meghosszabbították a szigorú zárlatot
Megemlékezések
Emlékezzünk közösen: 76 éve szabadult fel a budapesti gettó
Élet + forma
Zsblog: Hanukai fánktörténelem 1. rész
2020. November 29. / 20:12

Zsblog: Hanukai fánktörténelem 1. rész

Kommentek