Két bizottság döntése alapján – amelyet az egyre növekvő mesterséges húsipar szereplői állítottak fel – laboratóriumokban lehet akár kóser vagy halal húst is növeszteni, ha azoknak sejtjeit úgy készítjük el, hogy ne szegjék meg a muszlim és a zsidó hit étkezési szabályait – írja az RTL.hu a Reuters hírére hivatkozva.
Josh Tetrick, a GOOD Meat vezérigazgatója arról beszélt, hogy a fejlemény „egy újabb jel arra, hogy a termesztett hús igazi megoldást nyújthat” a világ mezőgazdasággal kapcsolatos problémáinak megoldására.
Nagyjából százszor akkora földterületre van szükség ahhoz, hogy egy kilokalória marhahúst termeljünk, mint amennyi a növényi alternatívához kell – a környezeti költségről nem is beszélve. Manapság egyre több szó esik arról, hogy a húsfogyasztásunk drasztikus korlátozásával menthető meg csak a Föld. Azonban a laboratóriumi hús gyártása drága és lassú. A szakemberek úgy vélik, hogy leghamarabb csak a 2030-as években nyerhet teret az ilyen termékek fogyasztása.
(Forrás: RTL.hu)