Jákov Hadas-Handelsman: Senki ne relativizálja a holokausztot!

2020. December 22. / 07:42


Jákov Hadas-Handelsman: Senki ne relativizálja a holokausztot!

– Már egy éve szolgálok Magyarországon, keresztül-kasul bejártam. Európát is jól ismerem, így bizton állíthatom, a kontinensen Magyarország szinte az egyetlen hely, ahol egy gyakorló vallásos zsidó szabadon sétálhat az utcán anélkül, hogy bármitől tartania kellene – nyilatkozta Jákov Hadas-Handelsman a Magyar Nemzetnek adott, ma megjelent interjújában.


A Magyar Nemzet ma közölt interjút Jákov Hadas-Handelsmannal, Izrael Állam magyarországi nagykövetével, akit aktuális magyar belpolitikai kérdésekről, valamint a Magyarország által beszerezni kívánt radarrendszerről kérdeztek.

A riporter kérdésére – miszerint „Baranyi Krisztina baloldali ferencvárosi polgármester antiszemita kijelentéseitől hangos a sajtó. Hallotta, mit mondott?" – a nagykövet azt válaszolta: „Nagyon egyszerű, ennek a szóhasználatnak nincs helye a XXI. századi beszédben – különösen Európában, természetesen Magyarországon sem –, főleg akkor, ha egy olyan közszereplőről beszélünk, akinek pozitív példát kell mutatni ezzel kapcsolatban".

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd elhíresült, később visszavont publicisztikája kapcsán  Jákov Hadas-Handelsman úgy fogalmazott: az ügy kapcsán közleményben hívták fel a figyelmet arra, hogy senki ne relativizálja a holokausztot. Hozzátette: „A holokauszt semmi máshoz nem hasonlítható. Ne koptassuk el a kifejezést! Ne feledkezzük meg arról, hogy mit jelent! Különben egyszer azon kapjuk magunkat, hogy már akkor is ezt a szót használjuk, ha a csapatunk elvesztett egy fontos labdarúgó-mérkőzést".

A teljes cikk ide kattintva olvasható. 

(Kép: Izraeli Nagykövetség)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Heisler András: az antiszemitizmus kifejezést nem szabad lejáratni
Hírek, lapszemle
Izrael: Iránnak fél év kell az atombombához
Hírek, lapszemle
Zsidó szakrális helyek: Fellendülhet a vallási turizmus

Kommentek