Arab országok Izraeltől kértek segítséget a vírus elleni harchoz

2020. Május 11. / 10:50


Arab országok Izraeltől kértek segítséget a vírus elleni harchoz

A Perzsa-öböl három országa – Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek és Kuvait – hónapok óta együttműködik egy izraeli kórházzal, ezek az arab országok ugyanis a zsidó államtól kértek segítséget a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.


A Perzsa-öböl három országa szorosan együttműködik az izraeli egészségügyi ellátó rendszerrel, hogy igénybe vehessék a zsidó állam fejlett gyógyászati eszközeit – közölte Joel Hareven, Izrael egyik legjobb kórházának, a ramat gani  Sheba Egészségügyi Központnak az egyik vezető tisztviselője. Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek már több hónapja kapcsolatban vannak Izraellel a védekezésben, harmadikként most Kuvait is csatlakozott a sorba. Habár Hareven nem említette Kuvait nevét, szinte bizonyosra vehető, hogy erről az államról van szó.

Joel Hareven elmondta azt is: az Emírségekben uralkodó királyi család egyik magas rangú tagja márciusban személyesen is ellátogatott Ramat Ganba, és azóta heti kapcsolatban van a kórházzal. Az együttműködés lassan ugyan, s habár egyelőre az egészségügyi szférára korlátozódik, s nem is kormányközi szinten, de legalább elindult – fogalmazott.

Marc Schneier rabbi, aki elkötelezett híve a Perzsa-öböl országaival való együttműködésnek, azt nyilatkozta, hogy óriási előrelépésről van szó, hiszen a nyitás lényegében az öböl országainak felét jelenti.

Címlapkép: Khalid bin Ahmed Al Khalifa bahreini külügyminiszter (balra) Marc Schneier rabbi (jobbra) és a Shebát vezető Jicák Kreiss (középen) társaságában. Fotó: Raphael Ahren/Times of Israel

Forrás: The Times of Israel

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
„Lehet-e egy zsidó lány magyarként szép?"
Mazsihisz hírek
Mazsihisz Vezetősége: Egyedül keveset, együtt sokat tehetünk

Kommentek