Tanulj, vitatkozz, gondolkodj Sávout éjszakáján a Bálint Házban

2022. Május 27. / 10:07


Tanulj, vitatkozz, gondolkodj Sávout éjszakáján a Bálint Házban

A JCC Budapest – Bálint Ház idén újra élőben tartja sávuoti programját, mely során az érdeklődőkkel végigtanuljak, végigvitatkozzak az éjszakát, 2022. június 4-én, szombat estétől másnap hajnalig. Az éjszaka során lesznek talmudi viták, megosztó beszélgetések, zene, színház, de főző- és kalligráfia workshopok is színesítik majd az estét. A belépés ingyenes – szóval vitatkozzunk, beszélgessünk, találkozzunk – ez az éjszaka sohan nem érhet véget.

A JCC Budapest – Bálint Ház a Vita Évét tartja, így sávuoti programját is ennek a témának szenteli. A zsidóság hagyományában a vita elkerülhetetlen, de vajon tudunk-e vitázni? Tudjuk-e okosan, észérvekkel meggyőzni egymást, és elfogadni a más véleményt?

A program során kiderül! Olyan vélemények csapnak össze, mint hogy ki az igazán zsidó, milyen a jó oktatáspolitika? Ezen kívül a látogatók részt vehetnek igazi talmudi vitákban, találkozhatnak a Mélylevegő projekttel, akik egy nagyon mai megosztó témáról beszélnek, a kommentháborúkról, illetve megismerkedhetnek minden idők legfontosabb vitájával a rabbik és Isten között. Ez utóbbit dr. Balázs Gábor eszmetörténész meséli el nekünk, de itt lesz még Dr. Kurucz Ákos, aki Komoróczy Szonjával vitatkozik György Péter moderálásában, beszélget Szenthe Antónia pszichológus és Turi Tímea, a Magvető kiadó főszerkesztője, előad Konrád Miklós történész, Radó Péter oktatáspolitikus, Takáts Márk bölcsészhallgató, többször is vitatkozni fog Fritz Zsuzsa, a Forrás Zsidó Tudásközpont vezetője, és fellépnek a Talmud NOW színészei és Lamm Dávid zenész.

A vitán kívül lesznek játékok, együttgondolkodások – közben Izraellel kapcsolatos programok, és főző- és kalligráfia workshop is színesíti az estét.

A program a Bálint Ház - JCC Budapest, a Hanoar Hatzioni, a Limmud Magyarország és az Izraeli Kulturális Intézet együttműködésében jön létre.

A részletes program és további információk / IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek