Boldog Hanukát kívánnak nekünk: a jedik

2019. December 17. / 08:53


Boldog Hanukát kívánnak nekünk: a jedik

Réges-régen, a távoli Közel-Keleten egy gonosz Birodalom megpróbálta megszentségteleníteni a Templomot és betiltani a Tóra tanulmányozását. A szabadságukat kivívni akaró ellenállók élére, akik a Magasabb Tudást birtokolták, Júda Maccabbi állt, és az Erő, amely atyáikat és anyáikat is átjárta, ismét Velük volt. Következzék a Six13 nevű zsidó zenekar Star Wars-klipje Hanukára.


A zsidó a capella zenekar, a Six13 hanukai Star Wars-klipje a filmeposz híres főcímzenéjével kezdődik, aztán jön a kocsmai jelenet zsidó verziója a Tautinon, érkezik Darth Vader, aki egyúttal a szeleukida császár, Antiokusz Epifánész is, és a rohamosztagosok gyorsan eldugják a Tórát, amelyet addig tanulmányoztak, és előveszik a trenderlijeiket, azokat pörgethetik, Darth Vader, a zsidók elnyomója nem bánja...

Kitör a háború a jedik és a szithek között a hagyományos, koleszterin-növelő hanukai zsíros-szénhidrátos sültek, a latkesz és a szufgánia között. A fánk-háborút, amely a Galaxis jövőjéért dúlt, a jedik nyerték meg, mert a visszafoglalt Templomban Leia hercegnő várja a jediket, akik fénykardjukkal gyújtják meg a hanukia gyertyáit. 

A minőségi zenei ötletekkel előadott kedves ökörködés azt segít belátnunk, ami nem vicc. Az Erő, amely az univerzumot alkotta, amely megszólította Ábrahámot, amely bátorságot öntött Eszter királynébe, az az Erő velünk volt a hanukai csodák idején is és most is velünk van.

Szép ünnepet, legyen Veletek ez az Erő. 

Forrás: Kveller.com

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Egy titkos zsidó színészlegenda: Meryl Streep 71 éves
Hírek, lapszemle
Adományokat kér az auschwitzi emlékmúzeum

Kommentek