A híres Lőw dinasztia levelezéseiből vásárolt az OR-ZSE

2020. Július 10. / 09:59


A híres Lőw dinasztia levelezéseiből vásárolt az OR-ZSE

Magánszemélytől harminckét darab kézzel írott Lőw-levelet és egy -különlenyomatot vásárolt az OR-ZSE az Egyetemi Könyvtár számára.

2020 júliusában Lőw-leveleket és egy – különlenyomatot vásárolt magánszemélytől az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem az Egyetemi Könyvtár számára. A megvásárolt dokumentumok között harminckét darab Lőw Lipóttól és Lőw Immánueltől származó, illetve nekik címzett levelek, valamint egy Lőw Immánuel különlenyomat szerepelt.

Tamási Balázs könyvtárigazgató ellenőrzi a dokumentumokat (Földi Bence / OR-ZSE)Tamási Balázs könyvtárigazgató ellenőrzi a dokumentumokat (Földi Bence / OR-ZSE)

A szerződést az egyetem részéről Vajda Károly rektor írta alá, az átadás-átvétel során pedig Tamási Balázs könyvtárigazgató nézte át tételesen a megvásárolt dokumentumokat.

A kézzel írott levelek és a különlenyomat az OR-ZSE Könyvtárának gyűjteményébe kerültek. Tamási Balázs tájékoztatása szerint a dokumentumok rövidesen elérhetők lesznek digitálisan is az Egyetemi Könyvtár honlapján keresztül.

***

Címlapkép: (Vajda Károly rektor, az eladó és Tamási Balázs könyvtárigazgató. Fotó: Földi Bence / OR-ZSE)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
A spanyol diplomata
2021. Június 16. / 11:48

A spanyol diplomata

Kommentek