Ez a nap feltöltötte a lelkünket – hanukai gyertyát gyújtott a Tóth Gabi-Krausz Gábor házaspár

2021. December 06. / 12:18


Ez a nap feltöltötte a lelkünket – hanukai gyertyát gyújtott a Tóth Gabi-Krausz Gábor házaspár

Krausz Gábor soha nem titkolta zsidó származását, a Családom, és egyéb receptfajták című könyvében is sokat mesél erről, a Borsnak pedig elárulta: nagyon fontos számára, hogy kétéves kislánya, Hannaróza is megismerje a zsidó hagyományokat.

„Ez a nap feltöltötte a lelkünket, meghatározó élmény volt. az idei advent minden eddiginél különlegesebb. én úgy nőttem fel, hogy gyerekkoromban még nem igazán követtük a zsidó hagyományokat. apám ortodox családban nőtt fel, az ő édesapja rabbi volt, de apu később elmenekült ebből az egészből, és akkor még nem adta át nekünk a vallási hagyományokat, amit én nagyon sajnáltam. Csak jóval később, amikor már tizenéves voltam, édesanyám halála után érezte úgy, hogy itt az ideje beavatni engem a zsidó kultúrába. Felnőttként úgy érzem, jobb lett volna, ha ez előbb megtörténik. Én pontosan ezért szeretném a kislányomnak minél hamarabb megmutatni ezeket az ezeréves, szép hagyományokat. Krausz Gábor, akinek a húga, sőt, a rokonságának egy része is Izraelben él, ezért már most eltervezte, hogy néhány év múlva elviszi Hannarózát hozzájuk – nyilatkozta a sztárséf a Bors magazinnak.

Tóth Gabi és Krausz Gábor számára természetes, hogy kislányuk, Hannaróza egy kulturálisan sokszínű, nyitott és elfogadó közegben nőjön fel. Advent első vasárnapja is ennek szellemében telt, hiszen míg Gabi otthon az adventi koszorú első gyertyáját gyújtotta meg, Gábor az édesapjánál ugyanezt tette a Hanuka első gyertyájával. A szülők persze tudják, hogy Hannaróza még kicsi, és lehet, hogy nem ért meg mindent az ünnep történéseiből, de bíznak abban, hogy a hangulatra, érzésekre később is emlékezni fog.

A teljes írás ide kattintva olvasható el

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
„...Törvény a poklosságról megtisztulása napján...”
Hírek, lapszemle
Az ortodoxok titokzatos világa a Holokauszt Emlékközpontban