Emlékünnepség a 200 éves nagykanizsai zsinagóga tiszteletére

2021. Augusztus 11. / 16:05


Emlékünnepség a 200 éves nagykanizsai zsinagóga tiszteletére

A Nagykanizsai Zsidó Hitközség és a Kanizsai Zsinagóga Alapítvány szervezi azt az emlékezést, amelyet a helyi zsinagóga 1821-es avatásának tiszteletére tartanak augusztus 24-én, kedden délután 4 órától. A rendezvényen ott lesz Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa város volt polgármestere is. 


Az idén 200 éves nagykanizsai zsinagóga felavatásának tiszteletére szervezik azt az emlékezést, amelyet a Nagykanizsai Zsidó Hitközség és a Kanizsai Zsinagóga Alapítvány rendez augusztus 24-én, délután 4-től. A klasszicista stílusban emelt, jelenleg a város tulajdonában lévő, de sajnos több évtizede kihasználatlan épület egyik különlegessége, hogy magyarországi zsidó istentiszteleten itt szólalt meg orgona először, méghozzá 1845-ben. 

Az ünnepélyes rendezvényen többek között részt vesz a nagykanizsai születésű, és a várost korábban polgármesterként irányító Cseresnyés Péter államtitkár, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke és Radnóti Zoltán főrabbi is. A vendégeket Székely István, a helyi zsidó hitközség elnöke köszönti. 

A rendezvény keretében a résztvevők megtekinthetik azt a fotókiállítást, amely az 1821-ben felavatatott zsinagóga történetét mutatja be. Az esemény nyilvános, arra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

(Címlapkép: Kanizsa Újság/archív)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek