Mi a bizalom szerepe és értéke a társadalmak működésében és a gazdaságban?

2022. Március 21. / 19:38


Mi a bizalom szerepe és értéke a társadalmak működésében és a gazdaságban?

Igen izgalmasnak ígérkezik a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár online beszélgetés-sorozatának következő, holnapi része is, amelyben arról lesz szó, hogy mi a bizalom szerepe a társadalmak működésében és a modern gazdaságban. Hogyan igazodhatunk el az információk szakadatlan áramlásában, a „narratívák” végtelenjében? Ilyen kérdésekről beszélget Balázs Gábor eszmetörténész és Felcsuti Péter bankár Dóra Bálint vezetésével holnap 18 órától.

– A modern, felvilágosult, racionális ember már nem a hiteire támaszkodik, hanem megvizsgál, bizonyít, mérlegel és dönt. De ki tud eligazodni az információk szakadatlan áramlásában, a „narratívák” végtelenjében? Mindennek utána lehet járni?  Hogyan és miért bízunk meg valakiben? Mennyire múlik életünk minősége a hallgatólagos, ki nem kényszeríthető megállapodások betartásán? Mi a bizalom szerepe, értéke a társadalmak működésében és a modern gazdaságban? S vajon mit mond minderről a zsidó jog és filozófia, mit a közgazdaságtudomány? – olvasható a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár által a Facebookon meghirdetett Múzeumi beszélgetések: Bizalom című rendezvény leírásában.

Az online beszélgetés-sorozat két vendége ezúttal Felcsuti Péter bankár és Balázs Gábor eszmetörténész, akik Dóra Bálint moderálásával vitatják meg a témát március 22-én, kedden 18 órától az interneten. A rendezvény Facebook-oldalát ide kattintva érhetik el.

(Címlapkép: Geralt/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek