Támogatás az unokáikat október 7-én elveszített időseknek Izraelben

2024. Március 06. / 21:05


Támogatás az unokáikat október 7-én elveszített időseknek Izraelben

– Izrael érzelmi támogató csoportokat fog működtetni az október 7-én, az iszlamista Hamász terrortámadása nyomán megindult háborúban unokáikat elvesztett időseknek – jelentette be ma az izraeli népjóléti minisztérium.

A népjóléti minisztérium közleménye szerint a néhány héten belül elinduló program keretében országszerte támogató és érzelmi segítő csoportok jönnek létre, amelyekben az unokáikat gyászolók vehetnek részt.     

A minisztérium eddig nem foglalkozott a gyászoló nagyszülőkkel, ezért eddig nem voltak jogosultak terápiás segítségre. A helyi önkormányzatok szociális osztályai készítik el a nyilvántartást körzetükben az unokáikat elveszítő idősekről, majd felveszik velük a kapcsolatot a programban való részvétel és a segítségnyújtás érdekében.    

Az izraeli hadsereg (IDF) bejelentette, hogy a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisznál folyó harcokban mintegy háromszáz, az október 7-i mészárlásban részt vevő Hamász-harcost fogtak el. Az övezet középső részén az elmúlt napon mintegy húsz terroristát öltek meg izraeli mesterlövészek.    

Az izraeli hatóságok evakuáltak hat indiai mezőgazdasági vendégmunkást a libanoni határ közeléből, miután egy libanoni rakétatámadásban életét vesztette hétfőn az ültetvényeken dolgozó egyik indiai, és megsebesült hét thaiföldi társa.    

Az IDF szóvivőjének jelentése szerint az izraeli légierő a libanoni síita Hezbollah indító állásait támadta Dél-Libanonban, ahonnan korábban rakétákat lőttek ki az észak-izraeli Kirját Smónára.

(MTI)

Címlapkép: terroristák által október 7-én megtámadott ház a beeri kibucban. Fotó: Mazsihisz.hu

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek