2021. 06. 14. | 4 Támuz 5781
Gyengénlátó verzió

Izrael / 2021. Június 13. / 20:25

Letette az esküt az új izraeli kormány

Megszerezte a megválasztásához szükséges többséget az izraeli parlamentben a jobboldali Naftali Bennett vezette új koalíciós egységkormány, véget vetve Benjamin Netanjahu konzervatív miniszterelnök 12 éves kormányzásának.

Izrael / 2021. Június 08. / 12:02

Izrael: De ki győzött?

A világ kisebbik része – pártállástól függően – Izraellel, a nagyobbik része Gáza lakosaival (ha nem is feltétlenül a Hamasszal) rokonszenvezett a májusi konfliktus során. De ki győzött? A magát győztesnek hirdető Hamasz? Ám ha így festene egy Hamasz-győzelem, akkor milyen lehet egy Hamasz-vereség? Visszatekintő elemzés Kepecs Ferenc tollából.

Izrael / 2021. Június 06. / 20:02

Rendkívüli figyelmeztetés a politikai uszítás ellen Izraelben

„Az uszító közbeszéd kárt tehet emberéletben is, vérontáshoz vezethet, és nem szabad folytatni"– írta éles hangú, szokatlan, s ráadásul a szombati ünnepnapon kiadott figyelmeztetésében Nadav Argaman, az izraeli Sin Bet belbiztonsági szolgálat főnöke. Az izraeli közhangulatot egyre többen hasonlítják – elsősorban a jobboldali fiatalok körében – az 1995-ös Rabin-gyilkosságot megelőző időszakéhoz.

Izrael / 2021. Június 04. / 14:31

Silló Sándor: Ez az év legjobb híre!

A koronajárvány kitörése nyomán bevezetett korlátozások többségét június elsejével megszüntették Izraelben, tekintettel az alacsony morbiditásra. Szokatlan, hogy szinte lámpással kell keresni a koronával kapcsolatos híreket, statisztikákat az izraeli sajtóban. Az elmúlt napokban már csak egy halálos áldozata volt a járványnak.

Izrael / 2021. Június 02. / 22:42

Izrael: Jaír Lapídnak sikerült az új kormány megalakítása

A centrista Van Jövő (Jes Atíd) párt elnökének, Jaír Lapidnak sikerült az új izraeli koalíciós kormány megalakítása, és erről még szerda éjjel tájékoztatja Reuven Rivlin államfőt – közölte késő este Lapid szóvivője.