BÁLÁK, gyertya 07.19. 20:15, kimenete: 07.20. 21:30
24.07.14. | 8 Támuz 5784
Gyengénlátó verzió

Izrael / 2024. Július 12. / 10:29

Izrael: Állami vizsgálóbizottságot október 7-e kivizsgálására

Joáv Galant védelmi miniszter állami vizsgálóbizottság felállítását sürgette az október 7-i fiaskó ügyében katonatisztek egy diplomaosztó ünnepségén csütörtökön. „Alaposan meg kell vizsgálni azokat a körülményeket, amelyek az elmúlt évtizedben a Hamász hatalmának kiépüléséhez vezettek" – mondta a védelmi miniszter.

Izrael / 2024. Július 10. / 16:11

Joáv Gallant: A Hamász fegyvereseinek 60 százaléka halott vagy sebesült

A Hamász zászlóaljai megszűntek mint katonai alakulatok, ezért az iszlamista terroristák fő tevékenysége jelenleg a kis létszámú vagy egyéni harc. Joáv Galant izraeli védelmi miniszter szerint az izraeli hadsereg (IDF) megölte vagy megsebesítette a Hamász iszlamista terrorszervezet fegyvereseinek hatvan százalékát a Gázai övezetben.

Izrael / 2024. Július 09. / 17:25

Schőner Alfréd főrabbi: Zsinagóga Gázában (videó)

Az OR-ZSE Szabadegyetemén Schőner Alfréd főrabbi Zsinagóga Gázában címmel tartott előadást, amelyben rövid áttekintést adott arról, hogy a Második Szentély lerombolása után hol épültek zsinagógák, majd a mai Gáza zsinagógáiról beszélt, többek között arról, amely a megvakított Sámson történetében szerepel. Ennek az előadásnak a felvételét tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Izrael / 2024. Július 09. / 14:06

Szmotrics pártja kilép az izraeli kormányból túszalku esetén

– A Vallásos cionisták párt ellenzi a túszalkut és a tűzszünetet, és elhagyják a koalíciót, ha megszületik az egyezmény – jelentette be tegnap Becalel Szmotrics, a párt elnöke hétfőn. A Hamász gázai parancsnokára utalva azt mondta: „Ez az alku vereség és megaláztatás Izrael számára, győzelem Szinuárnak".

Izrael / 2024. Július 08. / 09:03

Izraeli alapelvek a túsztárgyalások folytatásához

Benjámin Netanjahu kormányfő a túsztárgyalásokon az izraeli delegáció mozgásterét meghatározó „alapelveket" jelentett be vasárnap este. Az izraeli tárgyaló-delegáció ma utazik Kairóba, a héten újabb tárgyalás lehet Dohában is.

Izrael / 2024. Július 04. / 21:29

Izrael: Idén magyarok is megkapják a rangos Wolf-díjat

A százezer dollárral járó Wolf-díjat évente ítélik oda a matematika, az orvostudomány, a fizika, a mezőgazdaság és a zene területén. Idén Kurtág György zeneszerző és Roska Botond neurobiológus is megkapja az elismerést.

Izrael / 2024. Július 03. / 16:03

Izrael: Késeléses támadás történt egy bevásárlóközpontban

Késeléses támadás történt szerdán Izrael északi részén, Karmielben, egy bevásárlóközpontban, egy férfi életveszélyesen egy másik pedig súlyosan megsebesült. A merénylőt agyonlőtték.

Izrael / 2024. Július 03. / 12:13

Izrael: Veszélyt jelző alkalmazást fejlesztettek okostévékre

Izraelben vészhelyzetek esetén riaszt és és útmutatást ad az okostévékre a Home Front Command cég most kifejlesztett alkalmazása. Az új app lényegében a szirénák funkcióját látja el pontos lakóhelyek szerinti bontásban az androidos rendszert használóknak.

Izrael / 2024. Július 03. / 09:42

Izrael pokolgépet telepítő palesztinokat ölt meg Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg (IDF) dróntámadással megölt négy, út menti pokolgépet telepítő palesztin fegyverest Ciszjordániában hétfő éjjel – közölte ma az IDF szóvivője. A Ciszjordánia északi részén végrehajtott dróntámadás száz méterre történt attól a helytől, ahol hétfőn egy hasonló robbanószerkezet megölt egy izraeli katonát.

Izrael / 2024. Június 23. / 09:51

Izrael: Tömegtüntetések túszalkuért és kormányváltásért hetven helyzínen

Az október 7-i Hamász terrortámadás óta a legnagyobb tüntetést tartották tegnap este Tel-Avivban, a szervezők becslése szerint százötvenezren voltak. Beszédet mondott Juvál Diszkin, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat volt főnöke és David Grossman, Izrael legismertebb kortárs írója.

Izrael / 2024. Június 19. / 13:36

A tervek szerint halad az amerikai fegyverek eljuttatása Izraelnek

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint – egyetlen leállított bombaszállítmányon – kívül a tervezett ütemben zajlik az amerikai fegyverek szállítása Izrael számára. Blinken ezzel az izraeli kormányfő, Benjamin Netanjahu szavaira reagált, aki szerint az Egyesült Államok fegyvereket tart vissza, amivel lassítja az izraeli hadműveleteket.

Izrael / 2024. Június 10. / 09:23

Beni Ganz távozik az izraeli kormányból, új választások jöhetnek

A Nemzeti Tábor nevű centrista párt elnöke, Beni Ganz bejelentette távozását az izraeli vészhelyzeti hadikabinetből, és előrehozott választásra szólított fel. Beszédében azzal vádolta a kormányt, hogy politikai okokból nem hoz meg bizonyos szükséges stratégiai döntéseket.