Gulyás: Az ítéletek elismerésére vonatkozó nemzetközi szabályok ismertek

2021. Április 22. / 20:37


Gulyás: Az ítéletek elismerésére vonatkozó nemzetközi szabályok ismertek

A Miniszterelnökséget vezető minisztert a mai online sajtótájékoztatóján arról is kérdezték, hogy mennyire tarja jogilag megalapozottnak egy jeruzsálemi vallási bíróság majdani döntését a kormány és egy zsidó szervezet között. 

Mint beszámoltunk róla: a magyar zsidóság történetében példátlan módon, külföldi bíróságon támadja a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) a Köves Slomó által vezetett Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Deutsch Róbert által irányított Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség (MAOIH). 

Mai sajtótájákoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert erről az ügyről is megkérdezték. 

Arra a kérdésre, hogy mennyire tarja jogilag megalapozottnak egy jeruzsálemi vallási bíróság majdani döntését a kormány és egy zsidó szervezet között, Gulyás Gergely azt felelte: a kormány eddig sem vett részt egyházak, vallási szervezetek vitájában, és ezt követően sem fog. Az ítéletek elismerésére vonatkozó nemzetközi szabályok pedig ismertek, a kormány azoknak megfelelően fog eljárni – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

(Címlapkép: Gulyás Gergely a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2020. június 23-án. Balról mellette Kiss Henriett, jobbról Heisler András és Soltész Miklós. Fotó: Miniszterelnökség)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Fókuszálj a zsidóságra - fotópályázat
Megemlékezések
A holokauszt áldozatiara emlékeznek Újpesten

Kommentek