Hozzávalók

  • 1 közepes nagyságú csuka
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
  • 1 citrom reszelt héja, pár szem szegfűbors
  • 2 babérlevél
  • 2-3 szem fekete bors, késhegynyi kakukkfű

Elkészítés

  1. A megtisztított halat tálra helyezzük. Elkészítjük a levet: a megtisztított hagymát, a megtisztított zöldségeket, a fűszereket és a citromhéjat, a vízben puhára főzzük, beletesszük a halat, és nagyon lassan tovább főzzük. Amikor megpuhult a halhús, kiemeljük a tálra, a Ievét besűrítjük, majd rászűrjük. A zöldségből díszítésül a tál aljára karikákat helyezhetünk és megfagyasztjuk