'PERCEK TÁNCA' – zenés játék SZENES Hannáról
Ápr. 15.

'PERCEK TÁNCA' – zenés játék SZENES Hannáról

Információk

Dátum

2024.04.15.

Időpont

19:00 - 20:31

Helyszín

Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ - Budapest X. kerület, Halom köz 8.

Leírás

A Szenes Hanna életét feldolgozó zenés előadás 2024. április 15-én, hétfőn este hét órakor tekinthető meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Belépőjegy: 4500 forint.  Diákoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: sabbathsongklezmerband@gmail.com.

Ez a darab a Sabbathsong Klezmer Band Szenes Hanna életét feldolgozó zenés játéka, mondhatnánk: FILM–SZÍNHÁZ–MUZSIKA.

JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

Magyarországon elsőként dolgozta fel az együttes a szándékosan (?) elfeledett – vagy inkább mellőzött – költőnő, Szenes Hanna életét egy egész estés színházi előadásban, mely egyedülálló módon ötvözi a film, a színház és a koncert élményét. A darab ősbemutatója 2016-ban, Dombóváron volt, Hanna kedvelt nyaralóhelyén, és négy évvel később rádiójátékként debütált. Azóta is folyamatosan épül, szépül a darab előadása, amit az eredeti helyszíneken forgatott filmrészletekkel egészítenek ki.

percek-tánca-04-15.jpg

A címszerepet Bódi Mónika, az együttes hegedűse alakítja, a forgatókönyvet Masa Anita írta Hanna naplója és édesanyja visszaemlékezései alapján, valamint ő személyesíti meg Hanna édesanyját is. 

Közreműködik Garai Róbert színművész, a zenei szerkesztő és művészeti vezető Masa Tamás, a zeneszerző pedig az együttes gitárosa, Szentkirályi György. Rendezte: Tucker András.