Purim alatt is várja az adományokat a JCC Budapest – Bálint Ház

2022. Március 14. / 16:23


Purim alatt is várja az adományokat a JCC Budapest – Bálint Ház

Az idei purim nem szólhat a felhőtlen ünneplésről. A JCC Budapest – Bálint Ház a sorsvetés ünnepének micváját, vagyis az adományozást most minden eddiginél fontosabbnak tartja, de most elsősorban a szomszédban zajló háború áldozataira kell figyelni, így a Bálint Ház Révay utcai épülete több szervezet számára is adománygyűjtő központtá vált.

PURIMI ADOMÁNYOZÁSOK

Purim egyik fontos micvája a Misloách mánot, amelynek keretében ételajándékokat küldünk szeretteinknek, barátainknak. De most elsősorban a szomszédban zajló háború áldozataira kell figyelnünk, így a JCC Budapest – Bálint Ház Révay utcai épülete több szervezet számára is adománygyűjtő központtá vált – olvasható az intézmény közleményében.

thumbnail_IMG_9649.jpgGyűlnek az adományok (Fotó és címlapkép: Nagy Ákos)

Hogy pontosan mit vár az Adománytaxi, a Hasomer Hacair Magyarország, illetve a Bálint Ház Közösségi Kórusának vezetőjének, Teszter Nellinek a  gyűjtőakciója, arról ezen a közösségi felületen lehet tájékozódni. 

Továbbá a Mazsihisszel és más zsidó szervezetekkel közösen létrejött egy Jews For Ukraine című online platform, amelynek célja, hogy összehangolja az Ukrajnából menekült zsidók és nem zsidók számára felajánlott segítségeket, információt nyújtson és elirányítson mindenkit a számára megfelelő szervezethez. 

PURIMI PROGRAMOK

Mint a közleményben írják, természetesen nem maradhat el az ünnep megtartása sem, az idei purimon a zsidó közösség minden tagjára gondoltak. Mindegyik program közös eleme az „álarc”, hagyományos vagy átvitt értelemben. 

A legfiatalabbaknak és családjuknak beöltözős, vidám családi délutánt terveztek március 20-ára a Szent István Parkban, erről ITT lehet tájékozódni.

1.png

A fiatal felnőtteknek egy pszichológiai témájú beszélgetést szerveznek a jól ismert Mélylevegő projekttel együttműködésben. A program témája: Szerepkeresés fiatal felnőttkorban, időpontja pedig március 17-e, csütörtök este 7 óra. Az esemény Facebook-oldala IDE KATTINTVA elérhető. 

3.png

A 2022-es választás véghajrájában pedig egy politikai beszélgetésre kértek fel jól ismert politológusokat és történészeket: Lakner Zoltánt, Csunderlik Pétert és Szabó Gabriellát, a beszélgetés címe: „Kiket is választunk? Képviselőink az álarcok mögött”. Ennek időpontja március 24-e, csütörtök este 7 óra, a moderátor Réz Anna lesz.

thumbnail_bh_purim_22_politikai_IG (1).jpg

Mindkét beszélgetés ingyenes, helyszín a JCC Budapest – Bálint Ház Révay utcai székháza. 

(Forrás: JCC Budapest – Bálint Ház)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek