Ötven éve ilyenkor: Ünnepi túrótorta Sávuot ünnepére

2024. Június 11. / 13:31


Ötven éve ilyenkor: Ünnepi túrótorta Sávuot ünnepére

Az Új Kelet egy remek túrótorta receptjét közölte le 1972-ben, amikor Sávuot ünnepe május közepére esett. A recepthez Tnuva túrót ajánlottak, amely valóban finom lehetett, hiszen – mint írják – „megfelel sütésre, kenni és magában, túróként enni". Ha elkészítik a fél évszázados receptet, akkor jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:
20 piskóta (kb. egy csom ag), másfél doboz Tnuva túró, 1 csomag vaníliazselé, fél csomag zselatin, egy tejszín, egy pohár cukor, 2 tojás.

Elkészítés:
Habbá verni a tejszínt + kanálnyit a cukorból, felolvasztani a zselatint fél pohár forró vízben és hozzáadni a túrót + a 2 tojást + a többi cukrot, hozzáadni a zselét és a tejszínhab felét. A biszkvitet tejbe áztatni és kirakni kerek, szétszedhető tepsi aljára. A biszkvitre rátenni a túrókeveréket.

Egy vagy fél nappal a tálalás előtt elkészíteni: legjobb a fa-gyasztófülke alatt elhelyezni. Befedni a maradék tejszínhabbal és idénygyümölccsel díszíteni.

tút.jpg

Forrás: Új Kelet, 1972. május 16.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek