Biciklivel a Balatonnál: zsidó emlékek nyomában két keréken

2021. Július 14. / 12:55


Biciklivel a Balatonnál: zsidó emlékek nyomában két keréken

A Maccabi VAC és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) szervezésében biciklitúrán vehetünk részt a Balaton környéki zsidó emlékek fölfedezésére. Az időpont július 16-17-18, a kiindulópont pedig Cseh Viktor és Mózes Krisztián kerékpáros balatoni útikönyve. 


A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület kerékpárosútikönyv-sorozatának ötödik kötetében mutatja be Cseh Viktor és Mózes Krisztián a Balaton környékének zsidó emlékeit. Ez a mű szolgál kiindulópontként ahhoz a túrához, amelyet a Maccabi VAC és a Mazsike szervez július 16-17-18-án. 

(Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy ezen a héten a szombat 16-án este 8 óra 18 perckor jön be, és 17-én este 9 óra 34 perckor megy ki.)

kerekpartura2021_flyer_v01-1500x844.jpg

Említett kötetükben a szerzők számára a biciklitúrák tervezésénél az elsődleges szempont az volt, hogy a legfontosabb zsidók lakta kisvárosokat, falvakat érintsék, felfűzzék a megyék nevezetességeit, s eközben mindenki által teljesíthető és élvezhető biciklitúrákat ajánlhassanak. Elsősorban a szabadidejükben szívesen kerékpározókra alapoztak, azokra, akik egy nyaralás során kedvvel pattannak nyeregbe, de egyébként nem biciklin élik az életüket.

Bővebb információt kérni és jelentkezni Kucza István túravezetőnél lehet ezen az e-mail címen: kucza.buvar@gmail.com

(Forrás: Mazsike.hu)
(Címlapkép: Akos147/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Koronavírus
Izrael: Több mint 2000 új fertőzött
2021. Július 27. / 16:42

Izrael: Több mint 2000 új fertőzött

Hírek, lapszemle
Emlékkönyv az egykori gyulai zsidó közösség tiszteletére

Kommentek