A héten megnyit a Bethlen téri és a Hegedűs utcai zsinagóga

2020. Június 24. / 15:13


A héten megnyit a Bethlen téri és a Hegedűs utcai zsinagóga

A koronavírus-járvány okozta válsághelyzet elmúltával ismételten megnyitja kapuit a budapesti Bethlen téri és a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga is. Az egészségügyi és járványügyi óvintézkedések betartása mindenesetre továbbra is kötelező. Az első szombatfogadás mindkét helyen: június 26-án este.


A templomkörzetek tájékoztatása szerint a héten két újabb fővárosi zsinagóga nyílik meg hittestvéreink előtt. A Bethlen téri zsinagógába e héten péntektől, június 26-tól újra lesz mincha és kábálát sábát, szombatfogadás este 7-kor kezdődik, a szombat reggeli istentisztelet a korábban megszokott módon 9 óra 30-kor kezdődik, utána a kertben álló kidus lesz. A vasárnap reggeli imaidő 8 óra, a hétfő és csütörtök  reggeli imák időpontja 7 óra 30.

Ugyancsak e héten pénteken nyit a Hegedűs-Csáky közösség Újlipótvárosban, a szombatfogadás kezdési időpontja 18 óra 30 perc, másnap, június 27-én pedig délelőtt fél 10. Ezt követően minden nap reggel és este lesz istentisztele, visszaállítják a járvány előtti rendet.  Reggel a kezdési időpont 8 óra (vasárnap, hétköznap egyaránt), este pedig 18 óra 30.

Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy különböző járványügyi intézkedések vannak érvényben, ezek betartása a továbbiakban is kötelező. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek