Purimi élő közvetítés a Bethlen téri zsinagógából

2021. Február 22. / 16:31


Purimi élő közvetítés a Bethlen téri zsinagógából

Az idei purim alkalmából élő internetes közvetítést szervez a Mazsihisz és a BZSH a budapesti Bethlen téri zsinagógából az ünnep estéjén, február 25-én, csütörtökön este 6 óra 15 perctől. 

Az ünnepi rendezvényen közreműködik Deutsch Péter rabbi, Fináli Gábor rabbi, Kendrusz Attila rabbijelölt, Markovics Zsolt főrabbi, Radnóti Zoltán főrabbi.

Az online műsor közönségét Deutsch Péter, a Bethlen téri zsinagóga rabbija köszönti, majd Eszter könyvének felolvasása következik az említett rabbiktól, akik egyúttal tanításokat is adnak a purimhoz kapcsolódó témákban.

purim-bélyegkép.jpg

A felolvasás és a tanítás után élő koncert következik. Közreműködnek: Klavanszkíj Anatolij – kántor, Darvas Kristóf – tangóharmonika és Kardos Dániel – gitár. 

A műsor megtekinthető leszMazsihisz Facebook-oldalán és a BZSH Facebook oldalán, valamint a Mazsihisz YouTube-csatornájánLegyünk együtt online!

A hagyományos jelmezviselés ezúttal nem kötelező, de senkit nem tartunk vissza tőle – mint ahogyan attól sem, hogy idén is kifütyüljük Hámánt!

Idén a Purim ünnepe február 26-ára (péntekre) esik, előtte való nap este olvassuk fel Eszter tekercsét, a Megillát Esztert.

Eszter története arról szól, hogy boldognak lenni igenis érdem, hogy nem kell félnünk senkitől, ha féljük Istent, hogy nem csak Izraelben jó zsidónak lenni, mert sokan szeretnek minket, zsidókat, feltéve, hogy mi is szeretjük egymást.

Felpörög a közösségi hitélet.

Az esemény Facebook-oldala / IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
A zsidóság Gólem-motívuma a kortárs irodalomban
Élet + forma
Ez merész: megalkották a zsidó-afrikai konyhát

Kommentek