Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum ⁉ Legyen a kettő egyben‼

2023. November 28. / 14:26


Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum ⁉ Legyen a kettő egyben‼

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikumban eddig érettségi utáni szakképzések zajlottak, s jelenleg is több mint 1000 tanuló igyekszik nálunk megszerezni új szakmáját. 2024 őszétől azonban a helyzet megváltozik: olyan szakképzéseket is indítunk, melyek az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlanak.

A klasszikus értelemben vett technikumokhoz és gimnáziumokhoz képest a BZSH Külkereskedelmi Technikum tehát ötvözi a kettő előnyös tulajdonságait.

Egyrészt a piacképes technikumi képzéssel szakmát és ezáltal egzisztenciális biztonságot, másrészt klasszikus humán és reál műveltséget is adunk kínálunk tanulóinknak. A nálunk végzőket arra biztatjuk, hogy bátran tanuljanak tovább felsőoktatási intézményekben, ezért emelt szintű érettségire is felkészítjük őket. 

kulker-nyolcadikos-cikk-cimlap.jpg

A kereskedelem és a logisztika folyamatosan fejlődő területén sok lehetőség kínálkozik, ezért. Kereskedő és webáruházi technikus, illetve Logisztikai technikus szakképzést folytatunk, az érettségire felkészítő közismereti oktatás mellett. Mindkét szakmát a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karával együttműködve oktatjuk, így jól teljesítő tanulóink akár államilag finanszírozott képzésre is bejuthatnak.

Hatékony és kommunikatív szemléletű nyelvoktatással, valamint feszültségmentes iskolai légkörrel  szeretnénk európai szellemiséget és határokon átívelő gondolkodásmódot kialakítani diákjainkban, hogy munkájuk és vállalkozásaik ne ütközzenek országhatárokba, és hogy idegen nyelveken is tájékozódni tudjanak a világ dolgairól, a szakmai újdonságokról.

Iskolánk a Belváros szívében a Révay utca 16. szám alatt található, az Operaháztól pár lépésre.

Várjuk szeretettel  nyílt napunkravagy  szülői tájékoztatónkra !

A Külkertechnikum ráadásul további lehetőségeket is kínál diákjainak:

 👉 Térítésmentes előkészítőt tartunk a központi középiskolai felvételire.
 👉 Tanulmányaik alatt diákjaink a szakképzési ösztöndíjra, és a szakmaszerzést követően pedig pályakezdési juttatásra is számíthatnak.
 👉 Erasmus+ programon keresztül tanulóink Európa különböző országaiban teljesíthetik szakmai gyakorlatukat.
 👉 Fakultatív keretek között gépjármű-vezetői engedély és ICDL (International Computer Driving Licence, azaz a digitális készségeket igazoló) bizonyítvány megszerzését is lehetővé teszi intézményünk.
 👉 Együttműködő partnereinknek köszönhetően angol nyelvből Euroexam, olasz nyelvből CILS nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványt szerezhetnek tanulóink.
 👉 Ingyenes szálláslehetőséget tudunk biztosítani a Pillangó utcai metrómegálló közelében található Dávid Király Kollégiumban.

Hisszük, hogy a klasszikus műveltség, az életre felkészítő gyakorlatias szemléletű kompetenciák, valamint a két idegen nyelven történő boldogulás képessége a XXI. századi, európai Magyarország sikerének biztosítéka. 

 Látogasson el egyik nyílt napunkra , vagy szülői tájékoztatónkra ! www.kulkertechnikum.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Mazsihisz podcast: Nagykanizsa zsidó emlékezete