Beszéld el fiadnak – zsidó hitoktatás a Mazsihisz szervezésében

2021. Március 11. / 12:43


Beszéld el fiadnak – zsidó hitoktatás a Mazsihisz szervezésében

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek! A vonatkozó köznevelési törvény értelmében a teljes általános iskolai rendszerben a 2020/21. tanévben is alternatívaként választható a „Zsidó hit és erkölcstan” című tantárgy.

E tárgyban a tanulók megismerhetik a zsidóság írott és szóbeli tanításait, hétköznapjait, ünnepeit, a hétköznapi és ünnepi imákat. Látogatást tehetnek zsinagógáink valamelyikében, ahol annak tárgyi emlékeit, valamint a rabbi és a kántor hagyományos feladataival ismerkedhetnek meg. Szembesülhetnek a zsidó értékekkel, a zsidó vallás alapjaival, irányaival. A lehetőségek szerint a héber betűk, és a vallás számára elengedhetetlen héber szavakban szerezhetnek jártasságot. Tanulmányozhatják a zsidó irodalmat, filmeket, élvezhetik a művészeti remekeket.

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem jól képzett hit- és erkölcstan tanárai, a nagy tudású rabbik igyekeznek betartani azt a bibliai parancsolatot, hogy „Beszéld el fiaidnak…”.

Az oktatás minőségét a legújabb zsidó hittankönyveink is segítikAz oktatás minőségét a legújabb zsidó hittankönyveink is segítik

A tankönyvek mellé munkafüzeteket is biztosítunk, amely segíti a tananyag feldolgozást.

Felhívjuk a szülők, a nagyszülők szíves figyelmét arra, hogy a hitoktatás megvalósítása az adott általános iskolákkal együtt történik. Az első osztályba most lépő gyermeknél a beíratáskor választani kell, hogy hitoktatást kívánnak-e a gyermekük részére, vagy az erkölcstan tantárgyat választják. A hitoktatási igény bejelentését követően az iskola megküldi számukra azon gyermekek nevét, akiknek oktatását hitoktatóin látják el.

A magasabb évfolyamba járó tanulók esetében május hó folyamán van arra lehetőség, hogy hitoktatásban részesüljön a gyermek. Természetesen az új tanulók jelentkezését is örömmel fogadjuk.

A tantárgy értékelése a vonatkozó törvény, és az iskola helyi szabályozása szerin történik.

Tehát a hitoktatásra való jelentkezés az iskolában történik, az első osztályos tanulók esetében a beiratkozással egy időben, a magasabb évfolyamokon április hónap végén.

Amennyiben bármiféle további kérdésük, dilemmájuk van, a fent jelzett e-mail címre küldött levélben készséggel, a lehető legrövidebb időn belül adjuk meg a választ.

Elérhetőségeink:                                                                                                        Cím: MAZSIHISZ 1075 Budapest, Síp u. 12.
Telefon: 413-55-78 (Irodai közvetlen)
E-mail: oktatas@mazsihisz.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Zsidó kulturális napokat rendeznek Pápán
2022. Szeptember 13. / 09:41

Zsidó kulturális napokat rendeznek Pápán

Élet + forma
Izraeli győzelem Münchenben az Atlétikai Európa-bajnokságon