Konferencia az 1941-es Kőrösmező – Kamenyec-Podolszkij-i deportálás 80. évfordulója alkalmából

2021. Július 09. / 11:37


Konferencia az 1941-es Kőrösmező – Kamenyec-Podolszkij-i deportálás 80. évfordulója alkalmából

Az 1941-es Kőrösmező – Kamenyec-Podolszkij-i deportálás, a Soá magyarországi kezdetének 80. évfordulója alkalmával a Wesley János Lelkészképző Főiskola (WJLF) Soá és Kereszténység Kutatóintézete és az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem 2021. október 11-12-én „Kívánatos a zsidók minél erősebb megritkítása” címmel kétnapos közös kegyeleti, emlékező és tudományos konferenciát tart.

A konferenciára szeretettel várjuk mindazokat előadóként, akik egy-egy 20 perces prezentáció keretében ismertetik – a mártírok emlékezete előtti főhajtásként is – az 1941-es deportálás eseményeivel vagy a Soá e fejezetével (is) kapcsolatban álló (bármely diszciplináris területhez tartozó) kutatásaik egy-egy eredményét.

A konferencia ingyenes, regisztrációt nem igényel, honoráriumot nem fizet.

A rendezvény megtartásának technikai mikéntje egyelőre bizonytalan. Az internetes részvételt mindenesetre akkor is biztosítani kívánjuk, ha hagyományos keretek között (a WJLF Dankó utcai és az OR-ZSE Scheiber Sándor utcai központjában) kerülne sor a lebonyolításra.

A WJLF és a fenntartó egyház, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 2003 óta a Kamenyec-Podolszkij-i vérfürdő napjai egyikén minden évben bűnbánati és gyászistentisztelettel is megemlékezik a deportálásról és mártírjairól. Idén erre az alkalomra augusztus 29-én vasárnap , délután 3 órai kezdettel kerül sor, minden valószínűség szerint (mint már tavaly is) online-közvetítés formájában.

A konferencián való előadói szándékotjelentkezési lap kitöltésével kérjük jelezni.

A megemlékezési programok részleteiről az alábbi internetes oldalon nyújtunk folyamatos tájékoztatást: Konferencia a Kőrösmező – Kamenyec-Podolszkij-i deportálás 80. évfordulója alkalmából 2021. október 11-12-én

Facebook oldalIDE KATTINTVA

Majsai Tamás egyetemi tanár, WJLF
Vajda Károly egyetemi tanár, OR-ZSE

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek