Izraeli gyerekek a Goldmarkban: Egy nép, egy szív

2023. November 20. / 17:08


Izraeli gyerekek a Goldmarkban: Egy nép, egy szív

A Mazsihisz mintegy 140 gyermeket látott vendégül szüleikkel együtt a Szövetség Síp utcai székházának Goldmark termében. A fogadáson jelen volt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke is.

Dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke üdvözölte és köszöntötte azokat az izraeli gyerekeket, akik kísérőikkel és szüleikkel a napokban látogattak el a Szövetség székházába. 

gr_gold.jpgDr. Grósz Andor, mellette jobbról Jákov Hadas-Handelsman

A mintegy 140 fős csoport előzőleg megtekintette a Dohány utcai zsinagógát és a zsidó múzeumot, majd részt vett a Goldmark teremben számukra rendezett vacsorán.

Dr. Frölich Róbert országos főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga rabbija héber nyelven mondott beszédet, amelyben többek között azt mondta: eljön az ideje annak, amikor át kell beszélni és értékelni kell, hogy mi történt a rettenetes október 7-én és azóta,  de most elsősorban arra kell koncentrálni mindannyiunknak, hogy lélekben és testben is erősek maradhassunk.

Fr_Rob.jpgDr. Frölich Róbert országos főrabbi

– Egy nép, egy szív! – mondta az országos főrabbi az izraeliek és a magyar zsidóság összetartozása kapcsán. Majd felidézte azt az erős izraeli szellemiséget, amelyet oly sokszor megtapasztalt a Szentföldön:

– Amikor panaszkodtam különböző problémák miatt, az izraeli vendéglátók szinte mindig azt mondták: ne aggódj, majd elmúlik!

Dr. Frölich Róbert hozzátette: habár a terrortámadás miatt sötét napokat élünk, most is azzal kell biztatnunk egymást, hogy majd elmúlik, hiszen, mint annyi minden, ez is véget ér egyszer – s lám, szavai nyomán hangos énekszó harsant: az izraeli vendégek egymást lelkesítve, közös énekléssel éltették a Zsidó Államot, mindannyiunk második hazáját.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi az ómerszámlálásról
Zsidó világ
Temetőtakarítás Kecskeméten
2024. Május 02. / 15:12

Temetőtakarítás Kecskeméten