Csúcstalálkozó a Mazsihisznél: világhírű izraeli gondolkodóval tárgyalt Heisler András

2019. Március 26. / 12:38


Csúcstalálkozó a Mazsihisznél: világhírű izraeli gondolkodóval tárgyalt Heisler András

Yoram Hazony világhírű, jobboldali és modern ortodox, vallásos gondolkodó, aki tegnap, Budapesten járva találkozott Heisler Andrással, Radnóti Zoltán és dr. Bíró Tamással, hogy a zsidó nép bonyolult, de kétségbevonhatatlan összetartozásáról, a nemzet erejéről beszélgessen velünk.


Yoram Hazony a nemzetállami önállóság, a nemzet, mint emberléptékű, erős és jelentéses közösség, a jó értelemben vett nacionalizmus védelmezője, legutóbbi könyvét a nemzeti eszme fontosságáról, nélkülözhetetlenségéről írta. A modern ortodox vallási-politikai gondolkodó tegnapi magyarországi látogatása során együtt ebédelt közösségünk három vezetőjével, Heisler András Mazsihisz-elnökkel, Radnóti Zoltán főrabbival, a Neológ Rabbitestület vezetőjével és dr. Bíró Tamással, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem rektor-helyettesével.

A kötetlen beszélgetés során szóba került a zsidó nép bonyolult, sokrétű, de megkérdőjelezhetetlen egysége, Izrael, a zsidó nép szeretete, mindaz, amit Izrael és a diaszpóra zsidósága tanulhatnak egymástól.

A Mazsihisz nyitottan és érdeklődve figyeli a zsidó világ kulturális-intellektuális életét, alaposan mérlegeli minden irányzat és minden fontos álláspont kiváló képviselőinek véleményét, ezért volt különösen megtisztelő számunkra, hogy Yoram Hazony időt szakított rá, hogy véleményt cserélhessünk. Öröm volt látni és meghallgatni Izrael egyik legfontosabb „hangját”, gondolkodóját.

A világhírű filozófus ugyanezen a napon tárgyalt hazánk miniszterelnökével, Orbán Viktorral. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Ros Hásánához közeledve Izrael lakossága 9,795 millió fő
Zsidó világ
Talmudi történet a szukoti csokorról
2023. Szeptember 28. / 17:56

Talmudi történet a szukoti csokorról