Az OR-ZSE hallgatói önkéntes munkán a Szeretetkórházban

2024. Április 03. / 16:46


Az OR-ZSE hallgatói önkéntes munkán a Szeretetkórházban

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Mazsihisz-BZSH közös önkéntesprogramja keretében tizenhat szociális munkás szakos hallgató több mint négyszáz órányi önkéntes munkát végzett a Mazsihisz fenntartásában működő Szeretetkórházban. 

Nagy igény van az önkéntesek bevonására a szociális és egészségügyi területeken. Ezt felismerve Kádár György, a Mazsihisz-BZSH szociális osztályának vezetője és dr. Háberman Zoltán, az OR-ZSE Szociális Munka és Társadalomtudományi Tanszékének vezetője megtervezett és létrehozott egy önkéntes programot, amely 2023 szeptemberében indult.  

Dr. Shemesh Assaf, a kórház főigazgatója is szorgalmazta önkéntes segítők bevonását az intézmény munkájába, ezért ő maga is támogatta az önkéntes program beindítását. A gyakorlati kivitelezésben, az önkéntesek felkészítésében és a munkájuk koordinálásában Berecz Hajnalka ápolási igazgató, Szabó Roberta oktatási és minőségbiztosítási csoportvezető, valamint Kőszegi Annamária és Boros Erzsébet, a kórház szociális munkásai  vettek részt. 

Mazsihisz Szeretetkórház.jpgBerecz Hajnalka, Boros Erzsébet, Kőszegi Annamária és Szabó Roberta

Dr. Háberman Zoltán elmondta: a kórház ezzel a programmal hasznos tapasztalatokat és nagyon jó szakmai gyakorlatot biztosított az OR-ZSE hallgatóinak, akik főleg a hospice munkába nyertek betekintést. Tartalmas beszélgetések és mély kapcsolatok alakultak ki a betegek és az önkéntes diákok között. Hozzátette: tervezik az önkéntesek körének és célcsoportjának bővítését.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek