Az OR-ZSE Dísztermében mutatták be Dr. Schőner Alfréd: Szószék és Katedra című könyvét

2021. Szeptember 02. / 13:09


Az OR-ZSE Dísztermében mutatták be Dr. Schőner Alfréd: Szószék és Katedra című könyvét

Számos érdeklődő előtt, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) dísztermében mutatták be augusztus 24-én Dr. Schőner Alfréd: Szószék és Katedra című könyvét.

Az eseményen szép számban megjelentek Dr. Schőner Alfréd tanítványai, tisztelői, a budapesti magyar zsidóság kiválóságai, és a szerző családja is Budapestre látogatott az eseményre.

A könyv és az író első méltatója Dr. Várnai György volt, majd Prof. Dr. Vajda Károly, az OR-ZSE rektora mutatta be az elkészült kötetet. (Az OR-ZSE rektorának beszéde itt elérhető.)

A programot Dr. Bíró Tamás rektorhelyettes folytatta a szerző és az elkészült mű köszöntésével, majd Zucker Immánuel főkántor adott elő egy kántorkompozíciót az egybegyűlteknek. (Dr. Bíró Tamás beszéde itt elérhető)

Öt generáció – címmel Dr. Balogh István olvasott fel részletet a kötetből, majd a szerző beszélt röviden a kötethez kapcsolódó viszonyáról és köszönte meg a lehetőséget az egybegyűlteknek, különös tekintettel a Budpaesti Zsidó Hitközség (BZSH) Hegedűs Gyula utcai szervezetének és az OR-ZSE-nek.

Az eseményt Müncz László, a BZSH Hegedűs Gyula utcai körzetének elnöke zárta, majd a szerző fogadta az egybegyűltek gratulációit.

A könyvbemutató utolsó akkordjaként, Dr. Schőner Alfréd dedikálta új könyvét az érdeklődőknek.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek