Az Európa szimfónia bemutatója a Budai Micve Klubban

2020. Március 05. / 09:10


Az Európa szimfónia bemutatója a Budai Micve Klubban

A budai Frankel zsinagógában működő Budai Micve Klubban Szántó T. Gábor íróval találkozhatnak március 8-án, vasárnap délután 5 órától. A rendezvényen bemutatják a szerző Európa szimfónia című kötetét, a beszélgetőpartner Nógrádi Gergely főkántor lesz.


Szántó T. Gábor Európa szimfónia című regénye a diktatúra idején játszódik, főhőse egy erdélyi román-magyar családban nevelkedő zenész fiú, András. Az ő felnőtté válását követhetjük nyomon a a hidegháború és a Securitate árnyékában, s megismerkedhetünk egy határokon átívelő szerelem történetével is, amelynek szálai Kolozsvártól Nyugat-Berlinig húzódnak. 

szanto.jpg

A Scolar Kiadó gondozásában megjelent regényében – akárcsak a világsikert aratott, 1945 című film alapjául szolgáló elbeszélésében –  Szántó T. Gábor radikális nyíltsággal, tárgyilagossággal nyúl a magyar történelem és Európa közelmúltjának legfeszítőbb kérdéseihez.

Az íróval a budai Frankel zsinagógában működő Budai Micve Klubban március 8-án, vasárnap délután 5 órától találkozhatnak. Az Európa Szimfónia című regény kapcsán a szerzőt Nógrádi Gergely főkántor kérdezi.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Darvas főrabbi: Hol lakik bennünk a Jóisten?
Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a micvákról
2024. Április 05. / 13:26

Jonathan Sacks rabbi a micvákról

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi az időbeli és térbeli szentségekről