A traumaábrázolásokról irodalmi és történelmi szempontból

2021. Augusztus 12. / 10:43


A traumaábrázolásokról irodalmi és történelmi szempontból

Szemtanúk címmel rendezett színvonalas kiállítást a budapesti 2B Galéria a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményében található műalkotásokból. A témáról – a tárlat zárása alkalmából – kerekasztal-beszélgetést rendeznek a galériában jövő kedden.


Amint arról korábban beszámoltunk: a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményében több olyan mű vagy album található, amelyek a koncentrációs táborok, a gettó vagy a munkaszolgálat mindennapjait örökítik meg. Ezekből a művekből rendeztek kiállítást Farkas Zsófia válogatásában és rendezésében a budapesti Ráday utcában található 2B Galériában Szemtanúk címmel. 

Az augusztus 17-ig megtekinthető kiállítás finisszázsán a téma irodalmi és történelmi aspektusait járjuk körül azon a kerekasztal-beszélgetésen, amely augusztus 17-én, kedden 17 órától lesz a 2B Galériában. 

Résztvevők: Marczisovszky Anna irodalomtörténész, Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója, valamint Farkas Zsófia kurátor. A beszélgetést Vári György (Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár) vezeti. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Kicsoda az ember? Meghalt Hankiss Ágnes
2021. Augusztus 18. / 12:37

Kicsoda az ember? Meghalt Hankiss Ágnes

Mazsihisz hírek
A brit kormány különmegbízottja a Mazsihisz elnökénél

Kommentek