Visszavonul Iain Lindsay brit nagykövet

2020. Február 13. / 14:45


Visszavonul Iain Lindsay brit nagykövet

Visszavonul a diplomáciai szolgálatból és elhagyja Budapestet a 61 éves Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. Meghatottan búcsúzunk tőle, hiszen Ian Lindsay a magyar zsidó közösség nagy barátjaként számos alkalommal tanúbizonyságot tett emberségéről. Utóda Paul Fox lesz, aki szeptemberben érkezik a magyar fővárosba.


Sajtóközleményben jelentette be a brit külügyminisztérium, hogy új nagykövetet neveznek ki Budapestre. Az Egyesült Királyság jelenlegi nagykövete, Iain Lindsay 2016. március 30-án adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek. Már kinevezése után magyarul mondott köszöntőt, és azóta is többször olvasott magyar verseket és regényrészleteket Instagram és Facebook-oldalán, a Magyar Kultúra Napján például a Pál utcai fiúkból. 

A nagykövet részt vett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) számos rendezvényén, amiért hálás köszönettel tartozunk neki.

Ian Lindsay-t 2020. szeptemberében Paul Fox váltja, aki 2015 és 2018 között Dubajban volt főkonzul, 2018-2019-ben pedig követtanácsosként dolgozott Moszkvában. Magyarországi kinevezésével kapcsolatban Paul Fox elmondta: „Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy kineveztek az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetévé. Minden erőmmel azon leszek, hogy tovább erősítsem az országaink és népeink közötti szoros együttműködést az előttünk álló, izgalmas időszakban, amikor az Egyesült Királyság új kapcsolatokat létesít a régióval és a világgal” – írta az új nagykövet.

(A Hvg.hu cikke nyomán.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Korlátozások a híres zsidó újévi zarándoklatok miatt Ukrajnában
Megemlékezések
Ma van Teller Ede halálozási évfordulója
2020. Szeptember 09. / 14:36

Ma van Teller Ede halálozási évfordulója

Kultúra
„Szembe akartam menni a halállal”
2020. Július 29. / 16:36

„Szembe akartam menni a halállal”

Kommentek