Izraeli áttörés a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésében

2020. Február 27. / 11:49


Izraeli áttörés a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésében

Izraeli tudóscsoport a Migal Intézetből azt állítja, hogy sikerült tudományos áttörést elérnie a koronavírus elleni oltás megtalálásában – írja az Izraleinfó a ynet beszámolója alapján.

A tudósok arról számoltak be, hogy a baromfikat elpusztító koronavírus fajtán végzett négy éves kutatás eddigi eredményeit használták fel a továbblépéshez. Megjegyezték, hogy a vírus genetikailag nagyon hasonló az emberekre ártalmas kínai vírushoz.

Az intézet kutatóinak közleménye alapján már sikeresen tesztelték a baromfira előállított oltóanyagot. Azt állítják továbbá, hogy miután sikerül az oltóanyagot az embert fertőző koronavírus genetikai szekvenciájához igazítani és a terméket engedélyeztetni, megkezdhetik a vakcinák előállítását a világszerte terjedő betegség ellen.

A tanulmány azt is megállapította, hogy mindkét vírus fertőzési mechanizmusa azonos.

A kutatók szerint az emberekre is alkalmazható oltás előállítására három hónapon belül sor kerülhet.

Az intézet vezérigazgatója, David Zigdon elmondta: “felgyorsítjuk a fejlesztési folyamatot, hogy a következő 8-10 hétben hatékony COVID-19 oltást állítsunk elő, és 90 nap múlva biztonsági tesztet készíthessünk. A baromfik számára általunk kifejlesztett oltás orális, tehát az általunk kínált emberi oltás is szájon keresztül lesz bevehető.”

Zigdon megjegyezte, hogy a koronavírus elleni oltásra sürgős globális igény van, ezért a Migal Intézet lehetséges partnerekkel folytat maratoni megbeszéléseket, hogy felgyorsítsák a fejlesztést, és minél hamarabb előállíthassák a végleges terméket.

A teljes írás ide kattintva olvasható el 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 90 éves Sándor Iván, Isten éltesse!
2020. Március 11. / 08:47

Ma 90 éves Sándor Iván, Isten éltesse!

Megemlékezések
Ma lett 60 éves Zoltán Gábor író
2020. Március 15. / 18:45

Ma lett 60 éves Zoltán Gábor író

Kommentek