Tíz páratlan találmány, amellyel Izrael idén gazdagította a Földet

2019. Augusztus 29. / 22:06


Tíz páratlan találmány, amellyel Izrael idén gazdagította a Földet

Éltető ivóvíz a puszta levegőből, a tüdőbaj és az Alzheimer-kór korai diagnózisa, az őssejt visszamenőleges előállítása, elektromos repülő és a Hold meghódítására tett magánkísérlet, a Brésit története.  A brit Jewish News szedte össze, mit produkált az idén az izraeli tudomány.


Ivóvíz a levegőből

A víz alkotóeleme egyharmad részben, mint tudjuk, oxigén. A nap energiáját, jöttek rá az izraeli Technion Intézet munkatársai, akusztikus hullámokká alakítjuk, amelyek lehűtik az atmoszférában fellelhető vízgőzt, amely végül vízzé sűrűsödik össze, vízzel látva el a vízszegény régiókat, segítséget ígérve a bolygónk egyik legkomolyabb krízisére.

Az MR-vizsgálatból kimutatott Alzheimer-kór

Az MR-vizsgálaton készült képen látható agysejtek molekuláris összetétele arra utal bizonyos esetekben, hogy a betegség felütötte a fejét, tehát egy MR-vizsgálattal diagnosztizálhatóvá válik, a molekuláris elrendeződés leleplezi, a jellegzetesen az időskort tönkretévő betegségeket időben fogjuk tudni jelezni, ha a felfedezés, amelyet szintén izraeli tudósoknak köszönhetünk, beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A pumpa a szívben, amely átveszi a szív munkáját, ha kell

Amikor baj van és a fáradt szív megállna, beültethető, hogy átvegye a munkáját, amíg meg nem gyógyul, ez a kis találmány, amely életeket menthet, pumpálja a vért és hagyja szívünket baj nélkül pihenni, amikor pedig minden rendben újra, eltávolítják és kész. A szívbetegségek terjedésével, azzal, hogy stabilan a vezető halálokok között vannak, garantálható, hogy ha működik majd tényleg, rengetegszer lesz rá szükség, rengeteg életet ment majd meg az ötlet.

A tüdőbaj korai felismerése

A történelem ismétli önmagát, a néha többé-kevésbé legyőzöttnek hitt tüdőbaj újra hatalmas számban pusztítja embertársainkat, van ok örülni annak, hogy az immunsejtek rakciójából még azelőtt kimutathatónak tűnik, izraeli tudósoknak hála, a tüdőbaj, hogy az első tünetei megjelennének.

Az elektromos repülő

Igen, egy izraeli légitársaság elkészült az első elektronikus repülővel, amelynek gyártása akár 2021-ben is elkezdődhet, mivel nem csak elektronikus autóknak kell kiváltania a jelenlegi modelleket, hanem a repülés szörnyen komoly szennyező hatásait is gyorsan mérsékelni kell.

Digitális tolvajok lebuktatója

Biometrikus vizsgálatok alapján ígéri kiszűrhetőnek az adataink között illetéktelenül kotorászó digitális csalókat egy izraeli fejlesztésű rendszer, amely a jellegzetes viselkedésére, például egér-mozgatására koncentrál a behatolóknak és növeli a kiberbiztonságot.

Belső sérüléseket is gyógyító „ragasztó”

Nem ártalmas, gyors és hatékony testragasztó, amely, tekintve, hogy semmilyen veszélyt nem jelent egyetlen összetevője sem a szervezetre, belső sérüléseknél is használható, kivételes sebészi fejlődést ígér

Gyógyszer-adagoló csontnövesztő

A csontok növekedését segíti elő az új izraeli módszer, amely leképezi a csontszövet proteinjeinek biológiai kódjait, amely egyúttal orvosságot, például antibiotikumokat is tartalmaz, párhuzamos lát el két gyógyító funkciót.

Őssejtet bőrsejtekből

A terhesség hónapjai alatt szinte minden leendő szülőpár elgondolkozik azon, érdemes lenne-e levenni az őssejtet, erre talán már nem lesz szükség, mert úgy tűnik, visszamenőleg is elő lehet majd állítani az őssejtet bőrsejtek átalakításával, és az őssejtek minden lehetőségét biztosíthatjuk magunknak. Ez segíthet a meddő pároknak, hogy gyermekünk lehessen, például.

A holdszonda, amely majdnem célba ért

Az elsősorban orvosi célú ötletek és áttörések mellé kívánkozik az első magánvállalkozás félsikere is a holdra küldött Beresit űrszondával, amely hatalmas és kis híján sikeres vállalkozás volt. A szonda neve az volt, kezdetben, a Biblia első szava. Istené, aki azt kérte, alakítsuk vele együtt a Földet és vigyázzunk rá. A találmányok ide, az ő teremtő szavára nyúlnak vissza.

Íme, az ország, az ország legjobb arca. 

A The Jewish News írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek