EU: Az ellenségeskedésnek azonnal véget kell vetni

2021. Május 10. / 23:38


EU: Az ellenségeskedésnek azonnal véget kell vetni

Az Európai Unió rendkívüli aggodalmát fejezi ki a Kelet-Jeruzsálemben kitört zavargások, az erőszak elharapódzása miatt, az ellenségeskedésnek pedig azonnal véget kell vetni – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, a tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozóját követően hétfőn.

Josep Borrell a kelet-jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél a palesztinok és izraeli rendőrök közötti heves összecsapásokra utalva hangsúlyozta: aggodalomra ad okot a Kelet-Jeruzsálemben lakó palesztin családok helyzete. Kilakoltatásuk illegális, a nemzetközi és a humanitárius joggal összeegyeztethetetlen és kizárólag a feszültség további szítására alkalmas.

Sajtótájékoztatóján a főképviselő leszögezte: a feleknek tiszteletben kell tartaniuk a város szent helyeit. Fel kell számolni a szélsőséges megnyilvánulásokat, és mindent meg kell tenni a feszültség csillapítására - tette hozzá.

Az iráni nukleáris programról szóló, 2015-ben megkötött többhatalmi atomalkuval kapcsolatban az uniós politikus kifejtette: a Bécsben, hetek óta tartó tárgyalások „döntő szakaszba érkeztek". Kiemelte, hogy a következő hetek kritikus jelentőségűek lesznek az iráni atomprogramot szabályozó megállapodás megmentése szempontjából. 

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepek
Az utálatosak közössége – Jó szombatot!
Élet + forma
Otto Wagner, a stílusváltó
2021. Július 15. / 16:15

Otto Wagner, a stílusváltó

Kommentek