Egy bevetésben elpusztult Zili, a terroristák ellen harcoló izraeli kutya

2022. Augusztus 12. / 10:00


Egy bevetésben elpusztult Zili, a terroristák ellen harcoló izraeli kutya

Egy terroristák elfogását célzó nablusi harci művelet során a napokban találat érte Zilit, az izraeli hadsereg terroristák felkutatására és elfogására kiképzett kutyáját. Az állat az elmúlt nyolc évben számos, terroristák ellen irányuló harcban vett részt, s akárcsak az Izrael biztonságáért harcoló hős katonáknak, neki is sokat köszönhet az ország, így a „négylábú harcos" haláláról az izraeli sajtóban is méltató cikkek sora jelent meg. 

Palesztin terroristák részéről a napokban halálos találat érte a Zili nevű „négylábú harcost" egy körözött terroristák elfogására irányuló műveletben az izraeli Nablusban. 

A 9 és fél évesen elpusztult állatot az Izraeli Védelmi Erők egyedülálló kutyatenyésztési projektjében tenyésztették és képezték ki. Zilinek köszönhetően sikerült elfogni többek között azt a terroristát is, aki 2019-ben meggyilkolta Ori Ansbachert.

Az izraeli sajtóban „négylábú harcosként" méltatott kutya másfél évesen állt szolgálatba, és az elmúlt nyolc évben  számos, terroristák ellen irányuló hadműveletben vett részt, nagyban segítve a terroristák felkutatását, ártalmatlanítását és elfogását. 

(Címlapkép forrása: Ynet.news)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek